More

  Portugalia ar putea taxa criptomonedele

  Portugalia intenționează să rezolve un vid legislativ care împiedică în prezent impozitarea activelor virtuale, a declarat joi ministrul de finanțe al Portugaliei, Fernando Medina, potrivit Euronews.

  „Guvernul intenționează să legifereze în această chestiune, nu vom menține acest vid”, a declarat acesta la o conferință de presă la Lisabona.

  Guvernul dorește să prezinte „cât mai curând” un nou cadru legal care să asigure un echilibru între „echitatea” fiscală și „competitivitatea” internațională a țării, a adăugat Medina.

  Portugalia este în prezent una dintre puținele țări din Europa în care tranzacțiile cu criptomonede nu sunt supuse impozitării deoarece nu sunt considerate monede sau active financiare, potrivit unei notificări emise de autoritățile fiscale portugheze în 2016 care este încă în vigoare.

  Persoanele fizice nu trebuie să plătească TVA sau impozite pe câștigurile de capital pentru achizițiile și vânzările lor de active cripto, și doar activitățile profesionale plătite în cripto sunt impozitate.

  Bitcoin utilizat în achiziția de proprietăți portugheze


  În timp ce noi reguli fiscale încă nu au fost introduse oficial, investițiile în criptomonede continuă să câștige teren în Portugalia, în special în sectorul imobiliar. Prima vânzare de proprietăți plătită în Bitcoin fără conversie în Euro urmează să fie finalizată la începutul lunii mai.

  Tranzacția este fără precedent în Portugalia și Europa, potrivit agenției imobiliare Zome, intermediarul în vânzare.

  Apartamentul cu trei dormitoare, care valora 110.000 de euro, a fost vândut pentru 3 Bitcoin în Braga, un oraș important din nord-vestul Portugaliei.

  Posibile „grație unei noi reglementări prin Ordinul Notarilor aprobat la sfârșitul lunii aprilie”, tranzacțiile imobiliare cu criptomonede trebuie precedate de o procedură de verificare „mai extinsă” decât într-o vânzare tradițională, pentru a „verifica sursa de fonduri conform legii privind spălarea banilor”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Zome, Carlos Santos.

  Agenția, care a lansat un portal cu aproximativ 3.000 de proprietăți cu prețuri afișate în Bitcoin, vede noi oportunități de dezvoltare, în ciuda unei piețe cripto volatile care s-a prăbușit în ultimele săptămâni.

  redactia digitalio

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...