More

  ADR și UTCN au lansat, la Cluj-Napoca, programul național Women in Tech, în marja Innowave Summit 2022

  Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) au lansat astăzi la Cluj, în premieră pentru România, iniţiativa naţională Women in Tech. Conferința de lansare a avut loc în marja Innowave Summit 2022, în prezența prim-ministrului României, Nicolae Ciucă, a primarului Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vicepreședintelui ADR Dragoş Tohănean şi a prorectorilor UTCN Daniela Popescu şi Gabriel Oltean.

  IT-ul fără contribuția feminină este ca un cod sursă fără mediu de dezvoltare. Programul inaugurat astăzi are obiectivul fundamental de a susţine tinerele femei din industria IT&C în a alege, a dezvolta şi a menţine o carieră în domeniul tech, prin programe de suport şi mentorat, prin sesiuni de comunicare, precum şi prin promovarea de politici publice, iniţiative corporative şi programe educaţionale care să dezvolte obiective cheie privind accesul la studii de specialitate şi tratamentul egal al femeilor pe piaţa muncii din domeniu”, a declarat Dragoș Vlad, președintele ADR, în mesajul transmis cu ocazia lansării programului Women in Tech.

  Evenimentul a reunit reprezentanţi ai sectorului public, ai mediului privat şi academic, iar dezbaterile au dat ocazia exprimării de puncte de vedere pertinente privind importanţa educaţiei din familie şi şcoală, rolul universităţilor tehnice în a încuraja opţiunea pentru studii în acest domeniu de către tinere şi modul în care se pot construi parteneriate durabile între autorităţi, companii şi instituţii de învăţământ în sprijinul acestui obiectiv naţional, aliniat programelor similare din Uniunea Europeană.

  Această conferință marchează prezentarea viziunii congruente a ADR și UTCN privind  necesitatea de a construi o rețea națională de suport pentru tinerele femei care își doresc o carieră de succes în domeniul tech. Suntem convinși de justețea și oportunitatea acestui demers, care îi aduce împreună pe toți cei interesați de succesul domeniului tech în România prin valorificarea aportului profesional important al femeilor”, a precizat Alina Pârâială, coordonator Proiecte şi Programe în cadrul Autorităţii pentru Digitalizarea României.

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...