More

    „Blockchain Marathon” ar putea fi urmat de un curs post-universitar la FABIZ. Reglementarea cripto la fel de importantă ca educația

    Peste 80 de cursanți au participat la Blockchain Marathon, programul educațional dedicat industriei blockchain organizat de Facultatea de Administrarea Afacerilor cu Predare în Limbi Străine – FABIZ din cadrul ASE, împreună cu StakeBorg, CryptoVerse Academy și Digitalio.

    Pe parcursul a două zile de workshop, în 7 și 14 mai, lectorii au împărtășit cu participanții principalele fundamente ale blockchain, activelor digitale și trading-ului.

    Credits: Stakeborg & FABIZ

    Am discutat cu Sorin Cristian Niță (FABIZ), Cosmin Tronaru (StakeBorg) și Mihai-Cristian Voiculescu (CryptoVerse Academy) despre desfășurarea workshop-urilor, dar și despre principalele preocupări ale industriei blockchain și cripto referitoare la nevoile de educație și reglementare ale acestor domenii.

    „Am avut peste 160 de aplicanți (n.r. pentru participarea la Blockchain Marathon), sala a fost arhiplină de la început și până la final, ceea ce ne bucură senzațional de tare.

    BlockChain marathon a plecat de la o nevoie din piață pe care noi am intuit-o și am creat acest eveniment care a fost un succes.

    în contextul în care am văzut acest succes, planul nostru este de a lansa un curs post-universitar în care să intrăm în detaliu în tot ceea ce privește tehnologia blockchain”

    Sorin Cristian Niță – FABIZ

    Cosmin Tronaru – StakeBorg este de părere că educația în domeniul blockchain este esențială, mai ales în această fază incipientă a adopției și utilizării activelor digitale

    „Oamenii au fost foarte angrenați în discuții, cred că 60 – 70% din cei din sală știu de crypto, investesc în crypto, NFT-uri și așa mai deparate. (…)Ne-a plăcut foarte tare și vorbesc și în numele colegilor de la StakeBorg. (…)

    Stakeborg face crypto education, deja a împlinit 1 an de când ajută oamenii să se educe pe partea de crypto. Considerăm că este mult mai important să ajutăm la educație, mai ales într-o fază incipientă, decât alte lucruri care ne-ar aduce o imagine pe termen scurt.

    Avem primul nostru curs pe care l-am lansat pe 22 februarie de Crypto Education, avem un DAO venit la cerea comunității (…) și vrem să facem lucruri faine.

    Înțelegem că puterea noastră ca și comunitate crypto este mult mai bună când lucrăm împreună”

    Cosmin Tronaru, StakeBorg

    Independența financiară și capacitatea fiecăruia de a putea monetiza pe baza cunoștințelor sunt printre țintele pe care Mihai-Cristian Voiculescu și proiectul CryptoVerse Academy încearcă să le atingă.

    „Stim foarte bine ca avem nevoie de educație în acest domeniu. Am vorbit despre un domeniu care nu este foarte bine cunoscut în România, finanțele descentralizate și cum putem face proprii bani să lucreze pentru noi prin mai multe metode datorită frumuseții tehnologiei blockchain.

    La CryptoVerse Academy ideea de bază este foarte simplă, înglobăm tehnologia blockchain cu educația. Chiar ne bucurăm că datorită acestei tehnologii avem șansa să oferim oamenilor în afară de conținut educațional și posibilitatea ca în viitor să își monetizeze cunoștințele, fie prin creare proprie de conținut (…), fie prin monetizarea printr-un joc de timp play-to-earn”

    Mihai Cristian Voiculescu – CryptoVerse Academy

    Reglementarea necesară pentru stabilizarea pieței crypto

    Reglementarea criptomonedelor poate fi un subiect controversat, dar experții sunt de părere că investitorii în criptomonede ar trebui să salute inițiativele de genul. Pentru început, mai multă reglementare ar putea însemna mai multă stabilitate pe o piață cripto notoriu volatilă.

    „Dincolo de educație, care clar este necesară – și nu doar educația cu privire piața criptomonedelor și digitalizarea în sine, cât și cea financiară (…) o combinare între educație și reglementare este soluția. Este clar nevoie de o serie de reguli care să ne mențină pe toți pe linia de plutire și totodată care să stabilizeze piața. În momentul de față, dacă ne uităm la piața cripto, toată lumea va vedea o singură problemă care este semnificativă – volatilitatea. Dacă reușim să reducem acea volatilitate, care poate fi benefică din punct de vedere al arbitrajului, dar cred că lumea caută mai degrabă stabilitatea.”

    Sorin Cristian Niță – FABIZ

    Întregul interviu poate fi urmărit în link-ul de mai jos:

    Pentru a urmări și alte discuții iinteresante, vă invităm să vă abonați la canalul nostru de Youtube.

    Podcastul poate fi auzit și pe Spotify, aici:

    Gabriel Zamfir

    Stay in the Loop

    Latest stories

    S-ar putea să-ți placă și...