More

  Cel mai tânăr miliardar din blockchain ironizează Bitcoin

  Criptomiliardarul Sam Bankman-Fried, în vârstă de treizeci de ani, este de părere că Bitcoin nu are viitor ca rețea de plăți. Bankman-Fried este CEO și co-fondator al FTX, a doua cea mai populară platformă de active digitale după volumul de tranzacționare, potrivit CoinMarketCap.

  Potrivit unui interviu al lui Bankman-Fried pentru Financial Times, sistemul proof-of-work al Bitcoin pentru a verifica tranzacțiile este incapabil să se extindă suficient de eficient pentru a ține pasul cu cerere.

  „Rețeaua bitcoin nu este o rețea de plăți și nu este o rețea de scalare”

  Sam Bankman-Fried, Cofondator și CEO al FTX

  Bitcoin a fost ținta mai multor critici, de-a lungul timpului, inclusiv a celor din partea factorilor de decizie și a militanților pentru protecția mediului, din cauza cantităților masive de energie necesare pentru a menține în funcțiune tehnologia blockchain pe care o utilizează. Alte critici vizează ritmul lent de efectuare a proceselor – numărul mediu de tranzacții pe secundă (TPS) pe Bitcoin în ultimele 30 de zile este de aproximativ 2,58, au arătat datele de la Blockchain.com.

  Bankman-Fried a postat ulterior pe Twitter, referindu-se la comentariile sale despre Bitcoin, că criptomoneda are potențial ca depozit de valoare. El a adăugat că rețeaua Bitcoin în sine nu poate susține milioane sau mii de tranzacții pe secundă, menționând că Bitcoin poate fi transferat pe rețele de nivel doi. Acestea sunt în general folosite pentru a crește eficiența și viteza unui blockchain, cum ar fi Polygon for Ethereum.

  Totuși, Bitcoin nu se va îndepărta de sistemul său proof-of-work, așa că preocupările legate de utilizarea energiei pot fi considerate întemeiate. Ethereum, a doua cea mai mare criptomonedă, s-a angajat de ani de zile să treacă de la propriul mecanism proof-of-work la un sistem proof-of-stake, mai puțin consumatoare de energie.

  În timp ce proof-of-work se bazează adesea pe mineri care folosesc puterea de calcul care rulează continuu pentru a valida tranzacțiile, proof-of-work implică deținătorii de monede să depună o parte din fondurile lor în sistem și să câștige recompense pentru munca lor de validare.

  redactia digitalio

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...