More

  Digitalizarea sănătății, sub lupă la Conferința Națională pentru Digitalizarea Sectorului Medical

  Prima ediție a Conferinței Naționale pentru Digitalizarea Sectorului Medical va avea loc pe 26 mai, în organizarea Asociației Smart Health Cluster împreună cu firma Quartz Matrix.

  Cu efectele pandemiei COVID-19 încă planând asupra fiecăruia dintre noi, sistemul medical românesc resimte, în continuare, printre multe alte nevoi, și o necesitate acută a personalului din sistem de a transmite informații rapid și sigur.

  Am discutat, în cadrul unei noi ediții a podcastului Digitalio, cu Marius Bulgaru, Cofondator al Smart Health Cluster și Traian Popovici, Director pentru Transformare Digitală al Quartz Matrix despre Conferința din 26 mai, în cadrul căreia reprezentanți ai sistemului medical, public și privat, dar și din industria furnizoare de servicii digitale urmează să dezbată principalele borne de pe traseul digitalizării sănătății.

  „Ne-am dorit ca această conferință să aibă 2 secțiuni – una despre digitalizare, în care se va vorbi despre platforme de e-learning, e-training și soluții de trasabilitate a sterilizării în domeniul medical; despre digitalizarea datelor statistice necesare epidemiologilor; despre automatizări în sistemele de management al clădirilor; Secțiunea a doua va fi dedicată securității cibernetice în domeniul medical (…) Evenimentul este online iar înscrierea este gratuită”

  Traian Popovici, Director pentru Transformare Digitală al Quartz Matrix

  Conferința Națională pentru Digitalizarea Sectorului Medical, eveniment în cadrul căruia Digitalio.ro este partener media, va expune și soluții de digitalizare dedicate sănătății, dar și modele de bună practică în implementarea unor astfel de soluții în instituțiile medicale.

  „Sistemul medical este unul dintre sistemele foarte complexe în general, în toată lumea, nu doar la noi, în România. Are nevoie de o anumită abordare în ceea ce privește digitalizarea. Această abordare este pe de-o parte din punct de vedere administrativ, prin reglementări, dar și, pe de altă parte, din punct de vedere tehnic și tehnologic care trebuie adresată actorilor care se ocupa de digitalizare. Această conferință devine un prim pas în crearea unei platforme în cadrul căreia să se întâlnească cei 3 actori importanți, implicați în procesele de digitalizare: sistemul medical prin spitale, instituțiile de stat reglementatoare în domeniu și organizațiile profesionale și firmele dezvoltatoare.”

  Marius Bulgaru, Cofondator al Smart Health Cluster

  Inițiativele de digitalizare a sistemului medical există deja, însă sunt lipsite de direcții strategice, sunt de părere organizatorii evenimentului din 26 mai.

  „Este clar că se fac niște pași mărunți către digitalizare, (…) însă digitalizare nu înseamnă doar niște carduri de sănătate. Înseamnă platforme de e-learning integrate, managementul clădirilor digital. Pentru aceasta trebuie să mergem un pas în spate, să ne punem la punct infrastructura. Un exemplu de bună practică este Institutul Regional de Oncologie din Iași, care are instalații de ultimă generație și merge constant pe calea digitalizării. Nu vezi cozi, nu vezi oameni agitați, oamenii au timp să își facă treaba pentru care sunt angajați. Siguranța pacienților și a angajaților nu se compară cu cea dintr-un spital vechi, nemodernizat.”

  Traian Popovici, Director pentru Transformare Digitală al Quartz Matrix

  Puteți asculta întregul interviu cu Marius Bulgaru, Cofondator al Smart Health Cluster și Traian Popovici, Director pentru Transformare Digitală al Quartz Matrix și pe Spotify:

  Gabriel Zamfir

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  Te-ar putea interesa și...