More

    Change4Impact by Accenture, o conferință de neratat pentru cei interesați de tehnologie și sustenabilitate

    Conferința și hackathon-ul Change4Impact este, în opinia organizatorilor, compania Accenture, un eveniment de neratat pentru cei interesați de tehnologie și sustenabilitate. Sigur, noi, la DIGITALIO, în calitate de parteneri media, am fost interesați să aflăm mai multe despre eveniment și ne-am bucurat să îl avem invitat în podcast-ul ”In the Loop” pe Csongor Molnar, de la Accenture, care a răspuns cu amabilitate tuturor curiozităților noastre.

    Csongor, care este povestea conferinței si hackathon-ului Change4Impact? De unde ați pornit și, mai ales, ce vizați cu acest eveniment?

    – Am pornit de la ideea de a aduce împreună, în același cadru, în aceeași încăpere, pe aceeași scenă, oameni pasionați de tehnologie și sustenabilitate, subiecte valoroase, curiozități si discuții despre cum putem să găsim un echilibru în tot ceea ce facem, un echilibru între pasiunea noastră de a dezvolta, inova, avansa din punct de vedere tehnologic și protecția mediului.

    – Dacă vorbim despre sustenabilitate, te rog să îmi spui ce înseamnă de fapt această noțiune din perspectiva voastră? Mai exact, ce aduceți unic în această conversație care este, trebuie să recunoaștem, foarte la modă.

    – Consideram ca sustenabilitatea ar trebui se fie mai mult decât o conversație, mai mult decât o prezentare, de aceea noi, echipa Accenture, am făcut din sustenabilitate una dintre cele mai importante responsabilități ale noastre.

    Deși nu este deloc ușor, eu aș defini sustenabilitatea foarte simplu, pe înțelesul tuturor și aș propune să ne gândim la toate activitățile pe care le desfășurăm în mediul personal, dar și profesional și, ulterior, să ne gândim la ce putem să facem ca să desfășurăm aceste activități astfel încât sa consumăm cât mai puțin posibil din resursele disponibile.

    Sustenabilitatea este un termen foarte vast, cuprinde aspecte de mediu, sociale, cuprinde tranziția la o economie cu zero emisii de carbon, dar și drepturile omului și tot ceea ce înseamnă incluziune și diversitate.

    Pentru ca am menționat că sustenabilitatea ar trebui sa fie mai mult decât o conversație, vreau să vin cu câteva exemple de proiecte la care echipa ACCENTURE lucrează. Aici aș menționa, în primul rând, compania ARCTIC, dar și programele educaționale în care ne implicăm de ceva vreme, așa cum e cazul ”Woman in Tech”, ”Hour of code” și alte asemenea evenimente pe care le susținem și în care credem.

    – Când și unde se desfășoară Change4Impact?

    Evenimentul va începe cu conferința de o zi în data de 26 Mai 2022, urmată de trei zile de Hackathon, în 27, 28 și 29 mai. Cei care vor participa fizic, la conferință în Bucuresti sunt asteptați la Mezanin, Palatul Universul, iar în Cluj-Napoca conferința va fi găzduită de locația “The Office”.

    Hackathonul va începe pe data de 27 mai și se va desfasura pana în 29 mai. Si in cazul hackathonului, participantii pot opta pentru prezența fizică sau online.

    In Bucuresti hackathonul va fi organizat în locația West Gate Business Park, iar participanții din Cluj-Napoca vor avea la dispoziție spații amenajate în locația “The Office”. Participanții care optează pentru participare online la hackathon, vor avea la dispoziție platforma “Hopin”. 

    – Cum se poate participa și care sunt costurile de înscriere?

    – Pentru o experiență cat mai captivanta si pentru a ajunge la cat mai multi participanți, evenimentul este organizat in format hybrid, ceea ce înseamnă ca vom avea participare fizica in sali de conferință din Bucuresti si Cluj, așa cum spuneam mai sus, dar si participare online pe platforma “Hopin”.

    Participanții se pot înscrie la conferință si la hackathon pe website-ul evenimentului: change4impactconference.com.

    Deoarece ne dorim ca dupa cele 4 zile in care discutam despre tehnologie si sustenabilitate sa avem un impact imediat, am încheiat un parteneriat cu organizatia Transylmagica si fiecare bilet cumparat va reprezenta o donatie catre organizatie, pentru a-i susține in eforturile de împădurire din Romania.

    Costul unui bilet la conferinta on-site este de 20 euro, la cea online este de 10 euro, iar costul pentru înscrierea la hackathon, pentru o echipă, este de 24 euro.

    Am spus că voi, la Accenture, susțineți că este o conferință de neratat pentru cei interesați de tehnologie și sustenabilitate? De ce?

    – Pentru cei interesați de aceste subiecte, separat – doar despre tehnologie sau doar despre sustenabilitate, sau împreună – despre cum tehnologia poate contribui la construirea unei lumi mai sustenabile, este o oportunitate sa cunoască profesioniști din domenii diferite, sa discute cu ei despre pasiuni comune, sa dezbată idei și păreri și să încheie ziua cu și mai multe întrebări si curiozități care ar putea sa îi facă să acționeze într-o anumită direcție.

    Ziua de conferință va începe cu prezentări si discuții interactive despre digitalizarea infrastructurii de transport, folosirea inteligenței artificiale în învățământ, despre cum putem să folosim datele pentru o eficiență energetică îmbunătățită si multe alte teme care sperăm să trezească interes. Participanții vor avea ocazia să ia parte la demonstrații tehnice cu roboți și despre roboți, iar spre final de conferință vor asculta o dezbatere între specialiști din domenii diferite despre tema conferinței. Ziua se va termina cu o degustare de vin în compania unor somelieri.

    Dacă vorbim despre hackathon, care este misiunea participanților? Ce tip de probleme vor avea de rezolvat?

    – Înainte să povestim despre misiunea participanților la hackathon aș vrea să mai mentionez un aspect esential. Tot evenimentul este foarte bine structurat si gandit, în asa fel incat prima zi a evenimentului, respectiv conferinta, va cuprinde teme menite sa ii inspire pe participantii de la hackathon. Tema hackathon-ului este strans conectata cu discursurile de la conferinta, participantii avand la dispozitie 36 de ore, timp în care concurenții vor dezvolta de la zero aplicațiile propuse. Pentru acestea, participanții pot alege dintre două teme: sustenabilitete din zona mediu și sustenabilitate care vizeaza zona sociala.

    – Cine sunt principalii invitați?

    – Ne bucuram foarte mult ca am reusit sa atragem experti din varii domenii care vor discuta despre aceeași tema dar din unghiuri diferite, expertiza lor fiind ingredientul principal.

    Printre speakeri se numără:

    • Marcus Fromm, Travel & Transportation Industry Lead, Accenture Elveția;
    • Amedeo Perrone, Group Design Director, Fjord Milan;
    • Cornel Amariei, inventator, autor, antreprenor, fondatorul .lumen;
    • Prof. Univ. dr. Răzvan Bologa, Academia de Studii Economice, București,
    • Adrian Nanciu, Arctic Digital Manufacturing IT Leader, Ömer Ünal, Arctic Quality Assurance Manager,
    • Daniel Sirman, ABB, Regional Director of Robotics and Automation,
    • Patrick Aisenberg, Accenture Europe Green Cloud Lead
    • Ioana Botezatu, Head of Corporate Social Responsibility, Societe Generale Global Solution Centre India and Romania  

    – Ce urmăriți să atingeți la finalul conferinței, respectiv a hackathonului?

    – În urma evenimentului Change4Impact – conferință si hackathon – ne dorim sa închegăm o comunitate, să plecăm cu foarte multe întrebări, iar aceste întrebări ar putea sa se transforme în discuții, care apoi să evolueze înspre proiecte cu soluții.

    – Csongor îți mulțumesc, pentru că ai venit astăzi la podcastul nostru, iar pe voi dragi cititori vă invităm să urmăriți înregistrarea video a discuției noastre. Desigur, la fel ca de fiecare dată, toată discuția cu Csongor o puteți asculta pe Spotify:

    andrei.nistor

    Stay in the Loop

    Latest stories

    S-ar putea să-ți placă și...