More

  Madonna și Beeple vor colabora într-un proiect NFT

  Interesul superstarului pop pentru NFT-uri sau jetoane nefungibile i-a luat pe unii fani prin surprindere în martie, când a plătit 180 Ether, în valoare de 560.000 de dolari la acea vreme, pentru un NFT al unei maimuțe tatuate de la Bored Ape Yacht Club.

  Luni, cântăreața și-a lansat propriul serial NFT, intitulat „Mama creației” – trei videoclipuri redate digital care o refac ca o femeie nudă care dă naștere florei, faunei și tehnologiei. Lucrările de artă sunt rezultatul unei colaborări de un an cu Mike Winkelmann, artistul digital cunoscut sub numele de Beeple.

  „Este o onoare absolută și nebună”, a spus Winkelmann, cunoscut pentru că a vândut un NFT în 2021 pentru 69 de milioane de dolari la Christie’s. „Nu fac multe colaborări. Aceasta este probabil singura pe care o voi face pentru foarte mult timp.”

  De miercuri până vineri, NFT-urile Madonna și Beeple vor fi licitate în scopuri caritabile prin marketplace-ul SuperRare.

  „Este contraintuitiv pentru cine sunt”, a spus Madonna într-un interviu telefonic, explicând că lupta ei inițială cu conceptul de active digitale a făcut-o să dorească să exploreze ceea ce a văzut ca fiind elementele de credință și comunitate care conduc piața NFT.

  De acolo, Beeple și Madonna au dezvoltat trei videoclipuri în care publicul are o vedere frontală a avatarului Madonnei, dând naștere la diferite organisme dintr-un pat de spital, un vehicul ruginit și un podea de pădure. Cântăreața a asociat fiecare videoclip cu poezii – unele ale ei și altele ale poetului mistic Rumi.

  „Nu vreau să fiu niciodată provocatoare doar de dragul provocării”, a spus Madonna, insistând că fluturii și centipedele pe care le naște în videoclip înseamnă ceva. „Ei reprezintă speranța. Ei reprezintă tehnologie.”

  Încasările din NFT vor merge către trei organizații nonprofit care sprijină femeile și copiii: Fundația Voices of Children, care are grijă de cei afectați de războiul din Ucraina; Fundația City of Joy, care ajută supraviețuitorii violenței din Republica Democratică Congo; și Black Mama’s Bail Out, care oferă cauțiune pentru îngrijitorii încarcerați.

  Licitația de caritate are loc într-un moment în care viitorul pieței NFT rămâne incert.

  John Crain, fondator și director executiv al SuperRare, a declarat că compania sa a realizat vânzări de 10 milioane de dolari luna trecută, comparativ cu un nivel ridicat de 35 de milioane de dolari stabilit în octombrie. El vede discrepanța nu ca un semn al dispariției pieței NFT, ci al maturizării acesteia.

  redactia digitalio

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...