More

  Cum au vândut creatorii ”Bored Ape” terenuri virtuale de 300 de milioane de dolari

  Yuga Labs, compania care stă în spatele celebrei serii de NFT-uri “Bored Ape”, a anunţat că a strâns aproape 300 de milioane de dolari în criptomonede din vânzarea de tokenuri care reprezintă terenuri într-o lume virtuală pe care o construieşte, relatează Reuters.

  Anul trecut, start-up-ul american Yuga Labs a creat 10.000 de NFT-uri cu “maimuţe plictisite”, care între timp au devenit cele mai valoroase active cripto vândute la marile case de licitaţii din lume şi deţinute de celebrităţi din toată lumea. Unul din aceste NFT-uri se vinde în prezent pentru câteva sute de mii de dolari.

  Acum, compania şi-a îndreptat atenţia asupra metaversului, iar cu prilejul unei licitaţii online, care a avut loc în data de 30 aprilie, Yuga Labs a vândut NFT-uri denumite ”Otherdeeds”, care vor putea fi schimbate pe suprafeţe de teren virtual în viitorul mediu online cu tema Bored Ape şi care va fi denumit ”Otherside”, mai scrie sursa citată.

  Însă NFT-urile ”Otherdeeds” au putut fi cumpărate numai prin utilizarea criptomonedelor asociate cu acest proiect, denumite ApeCoin, care au fost lansate în luna martie.

  La licitaţia din 30 aprilie au fost scoase la vânzare 55.000 de NFT-uri ”Otherdeeds”, la un preţ de 305 criptomonede ApeCoin fiecare, iar compania a anunţat pe Twitter că toate NFT-urile au fost deja vândute. Suma strânsă la finalul licitaţiei a fost de 16.775.000 de criptomonede ApeCoin, cu o valoare de aproximativ 285 milioane de dolari, potrivit calculelor făcute de Reuters.

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...