More

  Firmă rusească de avocatură dă Apple în judecată și cere despăgubiri de peste 1 milion $

  O firmă de avocatură rusească a intentat un proces împotriva Apple, solicitând despăgubiri de 1,26 milioane de dolari (90 de milioane de ruble) după ce compania și-a retras serviciul de plată din țară, a raportat Reuters.

  Firma de avocatură Chernyshov, Lukoyanov and Partners din Moscova au declarat vineri că dă în judecată gigantul tehnologic, acuzându-l că a încălcat drepturile consumatorilor ruși atunci când a restricționat utilizarea serviciului Apple Pay.

  Apple a oprit toate vânzările de produse în Rusia și a suspendat unele servicii, inclusiv Apple Pay în martie, invocând invazia rusească asupra Ucrainei. Apple transmitea la vremea respectivă că este „profund îngrijorat de invazia rusă a Ucrainei și este alături de toți oamenii care suferă din cauza violenței”.

  Multe companii s-au retras din Rusia în urma invaziei, inclusiv mărci precum McDonald’s, Goldman Sachs și Uniqlo.

  Firma de avocatură a declarat că a intentat procesul la o instanță din Moscova și că solicită despăgubiri pentru daune, inclusiv „daune morale”, a informat Reuters.

  Firma de avocatură a afirmat că restricţionarea serviciilor a redus valoarea dispozitivelor Apple, ceea ce a considerat că este inechitabil şi discriminatoriu conform legislaţiei ruse, a raportat Reuters.

  Firma de avocatură a spus că încă invită reclamanții să se alăture procesului, care ar putea ridica daunele totale solicitate, potrivit Reuters. De asemenea, avocații solicită ca Apple să reia funcționarea completă a serviciului său de plată în Rusia, a raportat Reuters.

  Aceeași firmă de avocatură a intentat un proces împotriva Netflix, care și-a suspendat de asemenea serviciile în Rusia, în aprilie.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  - Visit our partner website- CLUJ IT

  You might also like...