More

  Atac cibernetic masiv asupra unor site-uri guvernamentale românești

  Mai multe site-uri guvernamentale, printre care cel al Guvernului și cel al Armatei, au fost atacate cibernetic în această dimineață. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, spune că atacul a blocat accesul utilizatorilor la paginile respective, nefiind însă afectate date sensibile sau confidențiale.

  Atacul de tip DDOS (distributed denial of service) s-a concretizat printr-un aflux foarte mare de date spre servere pentru a le face inoperabile.

  “Atacul a implicat un nivel extrem de intens de accesare a acestor site-uri și a activat nivelul de protecție care a blocat accesul celor care voiau să intre pe aceste site-uri. Nu sunt date sensibile sau confidențiale care să fi fost afectate. Specialiștii trebuie să intervină pentru a identifica sursa accesărilor intense. Prioritatea e restabilirea accesului, experții se vor ocupa să identifice cauzele și sursa efectivă de generare a acestor atacuri. Nu au mai fost atacuri recente de acest tip. Specialiștii IT din România au capacitatea de a gestiona astfel de situații”, a declarat Dan Cărbunaru.

  Un atac cibernetic a avut loc și asupra site-ului Poliţiei de Frontieră Române (www.poliţiadefrontieră.ro) dar a fost respins în cursul dimineții de către specialiştii in comunicaţii si tehnologia informaţiei din cadrul instituţiei, a comunicat Poliția de Frontieră.

  “Atacul nu a compromis funcționarea paginii de internet a instituției, ci a blocat accesul utilizatorilor la aceasta”, potrivit sursei citate.

  Instituția precizează că site-ul Poliţiei de Frontieră “conține doar informaţii publice şi nu baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale Poliţiei de Frontieră”.

  “Ofiţerii specialişti din cadrul instituţiei, în colaborare cu experţii instituţiilor de specialitate, lucrează pentru remedierea situaţiei şi restabilirea accesului publicului către site-ul PFR”, a adăugat Poliția de Frontieră.

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...