More

  STUDIU: Criptomonedele vor fi universal adoptate în următorii 10 ani

  Criptomonedele vor fi utilizate în mod curent în următorii 10 ani, potrivit unui sondaj realizat de Bitstamp și citat de Euronews.

  Bitstamp a chestionat peste 28.000 de investitori din 23 de țări din America de Nord, America Latină, Europa, Africa, Orientul Mijlociu și Asia-Pacific. Studiul a relevat că 88% dintre respondenții instituționali și 75% dintre investitorii de retail cred că monedele digitale vor fi adoptate la scară largă într-un deceniu.

  Sondajul a mai descoperit că încă 80% dintre investitorii instituționali sunt de părere că activele digitale vor depăși instrumentele tradiționale de investiții.

  Nivelurile de încredere în monedele digitală ca sub-clasă de active sunt ridicate, 71% dintre profesioniștii în investiții și 65% dintre investitori declarând că au încredere în criptomonede.

  Dar încrederea la nivel global este în mare parte condusă de țările în curs de dezvoltare, arată sondajul.

  „Acolo unde încrederea în sistemul financiar tradițional este scăzută, de exemplu, în economiile emergente, 79% dintre respondenți spun că monedele digitale sunt mai demne de încredere, comparativ cu 62% din piețele financiare mai dezvoltate”, a spus Bitstamp.

  Anul trecut, El Salvador a adoptat oficial Bitcoin ca monedă legală. Deși unii au salutat mișcarea, aceasta a fost, de asemenea, întâmpinată cu reacții și proteste din cauza volatilității prețurilor criptomonedelor.

  Bitcoin a cunoscut ultimul maxim în octombrie anul trecut la 61.000 USD (56.000 EUR) și a fost într-o spirală descendentă constantă, oscilând în jurul valorii de 39.000 USD (36.000 EUR).

  Alte vehicule de investiții din ecosistemul financiar descentralizat (DeFi) prezintă, de asemenea, niveluri puternice de încredere, arată sondajul, adăugând că monedele stabile, NFT-urile și blockchain-ul cresc în încredere în rândul investitorilor.

  redactia digitalio

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...