More

  Echipa Liceului Național de Informatică din Arad a câștigat finala Campionatului Mondial de Robotică

  Delta Force, echipa de robotică a Liceului Național de Informatică din Arad a terminat pe primul loc Campionatul Mondial de Robotică „First Tech Challenge” din Houston, câștigând finala competiției în fața altor peste 160 de echipe din întreaga lume.

  ”Am creat istorie! Este greu de descris ce simțim în acest moment! Suntem extrem de bucuroși că am reușit să facem ceea ce mulți credeau imposibil, chiar și noi, am câștigat Campionatul Mondial de Robotică din Huston!!! Suntem prima echipă internațională care a câștigat campionatul. Suntem mândrii că am putut aduce victorie Aradului, României și comunității FTC din România! Dorim să le mulțumim colegilor noștri de alianță Up a Creek și Java the Hutts cât și echipelor române și tuturor persoanelor care ne-au susținut și ne-au încurajat pe toate rețelele de socializare. De asemenea, mulțumim mentorilor, parinților, sponsorilor noștri”, au scris pe pagina de socializare cei de la Delta Force.

  Echipa arădeană se afla în semifinală pe cea mai avantajoasă poziție. După trei zile și opt meciuri de calificare, echipa Delta Force (cod 17713) atinsese cel mai mare punctaj, 2367, în divizia numită „Franklin”, fiind favorită pentru câștigarea finalei.

  Echipa arădeană a câștigat toate cele 3 meciuri de calificare.

  La Campionatul Mondial First Tech Challenge, Delta Force Arad a format alianța „Seed 1”, cu echipele „Up a Creek” (din Longmont, Colorado, SUA) și „Java the Hutts” (din Fort Myers, Florida, SUA), românii fiind însă echipa conducătoare.

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...