More

  Ucraina blochează utilizarea Grivnei pentru achiziționarea Bitcoin

  Ucraina a anunțat vineri impunerea unor limite pentru achizițiile de bitcoin pentru a se proteja împotriva scurgerilor de capital, pe măsură ce războiul cu Rusia intră în a treia lună.

  Banca Națională a Ucrainei interzice achizițiile de bitcoin făcute cu Grivna – moneda națională a Ucrainei – și plafonează achizițiile efectuate cu valută străină la 3.300 de dolari pe lună, a raportat Cointelegraph.

  Banca centrală a Ucrainei a spus că astfel de măsuri sunt necesare pentru a preveni ieșirile de capital și pentru a reduce presiunea asupra rezervelor valutare ale Ucrainei.

  BNU nu este prima instituție din Ucraina care a interzis achizițiile de bitcoin. PirvatBank, principala bancă comercială a țării din țară, și-a oprit clienții să cumpere bitcoin cu Grivna în martie.

  Mișcarea vine în timp ce războiul Rusiei împotriva Ucrainei a devastat economia țării vecine. La începutul acestei luni, Banca Mondială a estimat că PIB-ul Ucrainei este de așteptat să se prăbușească cu 45% în acest an.

  Ucraina a strâns aproape 67 de milioane de dolari prin donații de criptomonede care i-au susținut efortul de război, având ca obiectiv stabilit în martie, acumularea de 200 de milioane de dolari.

  Gabriel Zamfir

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...