More

  Ucraina blochează utilizarea Grivnei pentru achiziționarea Bitcoin

  Ucraina a anunțat vineri impunerea unor limite pentru achizițiile de bitcoin pentru a se proteja împotriva scurgerilor de capital, pe măsură ce războiul cu Rusia intră în a treia lună.

  Banca Națională a Ucrainei interzice achizițiile de bitcoin făcute cu Grivna – moneda națională a Ucrainei – și plafonează achizițiile efectuate cu valută străină la 3.300 de dolari pe lună, a raportat Cointelegraph.

  Banca centrală a Ucrainei a spus că astfel de măsuri sunt necesare pentru a preveni ieșirile de capital și pentru a reduce presiunea asupra rezervelor valutare ale Ucrainei.

  BNU nu este prima instituție din Ucraina care a interzis achizițiile de bitcoin. PirvatBank, principala bancă comercială a țării din țară, și-a oprit clienții să cumpere bitcoin cu Grivna în martie.

  Mișcarea vine în timp ce războiul Rusiei împotriva Ucrainei a devastat economia țării vecine. La începutul acestei luni, Banca Mondială a estimat că PIB-ul Ucrainei este de așteptat să se prăbușească cu 45% în acest an.

  Ucraina a strâns aproape 67 de milioane de dolari prin donații de criptomonede care i-au susținut efortul de război, având ca obiectiv stabilit în martie, acumularea de 200 de milioane de dolari.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  - Visit our partner website- CLUJ IT

  You might also like...