More

  Liderii industriei Cripto din Europa intensifică eforturile de a influența politicile UE

  Peste 40 de lideri ai industriei activelor digitale au cerut Uniunii Europene să nu solicite firmelor cripto să dezvăluie detaliile tranzacțiilor și să reducă încercările de a controla platformele de finanțe descentralizate.

  UE este înaintea Statelor Unite și a Marii Britanii în dezvoltarea unui set de reguli pentru sectorul de 2,1 trilioane de dolari.

  Într-o scrisoare citată de Reuters, trimisă celor 27 de miniștri de finanțe din UE pe 13 aprilie, companiile cripto le-au cerut factorilor de decizie să se asigure că reglementările lor nu depășesc regulile deja în vigoare în cadrul Grupului de acțiune financiară globală (FATF), care stabilește standarde pentru combaterea spălării banilor.

  Legislatorii UE au votat luna trecută să susțină noi măsuri de protecție pentru urmărirea bitcoin și a altor criptomonede.

  Regulile ar impune firmelor cripto să adune și să dețină informații despre cine este implicat în transferurile de monedă digitală. Platforma americană Coinbase Global Inc (COIN.O) și-a exprimat deja opoziția față de un astfel de set de reguli.

  Ca răspuns la votul de luna trecută, 46 de lideri și organizații din industria cripto-europeană au declarat în scrisoarea lor că propunerile „vor pune în pericol fiecare proprietar de active digitale”, ducând la dezvăluirea publică a detaliilor tranzacțiilor și a adreselor portofelului. Acest lucru ar reduce confidențialitatea și siguranța deținătorilor de cripto, au spus semnatarii scrisorii.

  UE introduce, de asemenea, un cadru mai larg, cunoscut sub numele de MiCA, pentru a reglementa toți emitenții și furnizorii de servicii din UE care se ocupă de cripto-active. Parlamentul European a aprobat recent proiectul său de regulament, care va fi negociat cu puterea executivă a UE și șefii statelor membre.

  Scrisoarea solicita ca UE să excludă proiectele descentralizate, care includ finanțarea descentralizată sau „DeFi”, din cerințele de înregistrare ca persoane juridice. De asemenea, a mai spus că anumite „stablecoins” descentralizate nu ar trebui să fie supuse regulamentului MiCA.

  Marea Britanie a anunțat că va reglementa monedele stabile, ca parte a planurilor de a crea un hub global pentru activele cripto.

  CEO-ul CoinShares, Jean-Marie Mognetti, care se numără printre semnatarii scrisorii, a spus că Europa are în prezent reglementări cripto mai complexe decât alte regiuni, ceea ce a descurajat afacerile să se dezvolte în Europa.

  Diana Biggs, ofițer șef de securitate la DeFi Technologies, de asemenea semnatară a scrisorii, a spus că este dornică să sporească influența industriei cripto-europene asupra elaborării politicilor la Bruxelles.

  „Nu au existat eforturi suficient de puternice sau coordonate în industria noastră din Europa”, a spus ea.

  redactia digitalio

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...