More

  Specialiștii tech tot mai căutați de firme din automotive, fintech si energie 

  Piața muncii din România înregistrează în 2022 o schimbare majoră în ceea ce privește cerințele angajatorilor, alimentată de transformările generate de pandemie din ultimii doi ani. Companii din industrii precum automotive, fintech si energie, care în mod tradițional nu căutau cu precădere specialiști tech sunt, în prezent, puse în situația de a-și reconfigura organigrama, pentru a include angajați cu abilități tehnice.

  Firmele prezente la ediția curentă a târgului Angajatori de TOP Tech au disponibile peste 5.000 de oportunități de carieră pentru specialiști tehnici cu diferite niveluri de experiență. Toate joburile din departamentele IT&C sunt remote, o facilitate apreciată în special de Generația Z.

  Printre oportunitățile de carieră disponibile la târgul de joburi ce se desfășoară online până pe 1 mai, se numără 1.000 programe de internship pentru studenți, 2.500 de poziții pentru cei aflați la început de carieră (0-1 an experiență), 1.500 de joburi mid-level și alte 500 pentru candidații cu peste 5 ani de experiență.

  Potrivit datelor organizatorilor, companiile care activează în domeniile Automotive, Servicii IT și Fintech au înregistrat o creștere notabilă a numărului de joburi tech disponibile în cadrul acestei ediții a târgului, urmate de firmele din Energie, dar nu numai.

  “Domeniul IT este un domeniu a cărui importanță a crescut exponențial odată cu pandemia, iar planurile de digitalizare din toate industriile a făcut ca numărul de joburi din acest domeniu să crească proporțional. Pe lângă companiile de software, acum și cele din Automotive, Energie, Banking sau Consultanță recrutează într-un ritm accelerat candidați cu background în tehnologie. Dinamica este susținută și de centrele noi de tehnologie care s-au deschis în România în ultimii ani și se traduce și printr-un număr mare de programe pentru studenți, la aceasta ediție fiind disponibile 1.000 de internship-uri pentru următoarea generație de profesioniști tech. Schimbările din acest sector de activitate se reflectă și la nivelul deschiderii angajatorilor pentru a recruta candidați din alte domenii care doresc să se respecializeze”,

  Dragoș Gheban, Managing Partner, Catalyst Solutions

  Top centre tech din România

  Cele mai active orașe din punct de vedere al ofertei de locuri de muncă rămân centrele tech consacrate precum București, Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov sau Iași, însă, anul acesta, pe Harta Centrelor de Tehnologie din România au apărut și orașe mai mici cum ar fi Zalău, Mioveni, Blaj, unde sunt disponibile joburi din domeniul tech la companii precum Renault, Bosch sau Michelin.

  Potrivit celor mai recente studii, sustenabilitatea și inițiativele de responsabilitate socială ale companiilor reprezintă o prioritate pentru angajații care aparțin Generației Z, dar și pentru Milleniali, atunci când aleg viitorul angajator. 

  redactia digitalio

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...