More

  WhatsApp va lansa funcția Communities, prin care eficientizează comunicarea dintre grupurile conectate

  WhatsApp va lansa funcția Communities, prin care eficientizează comunicarea dintre grupurile conectate, de pe aplicație, a anunțat într-un comunicat Meta, compania lui Mark Zuckerberg care grupează serviciul de mesagerie, rețelele sociale Facebook și Instagram și alte afaceri tech.

  Multe comunități, cum ar fi școlile, cluburile locale și organizațiile non-profit, folosesc WhatsApp pentru comunicarea zilnică.

  Meta spune acum că vine în întâmpinarea nevoilor acestora prin lansarea Communities, o funcție care „va eficientiza comunicarea între grupurile conectate”.

  Instrumentul le va permite utilizatorilor să reunească mai multe grupuri separate sub o singură umbrelă, cu o structură care funcționează pentru ei.

  În acest fel, utilizatorii vor putea primi mesaje trimise către întreaga rețea de grup și vor putea gestiona cu ușurință grupuri mai mici care fac parte dintr-o anumită comunitate.

  Odată cu lansarea noii funcții, administratorii vor avea la dispoziție și alte instrumente, inclusiv posibilitatea de a decide ce grupuri se pot alătura comunității, dar și de a trimite mesaje membrilor tuturor grupurilor.

  Meta mai anunță și o serie de îmbunătățiri asupra modului în care funcționează grupurile pe WhatsApp – indiferent dacă fac sau nu parte dintr-o comunitate. Noile funcții vor face comunicarea mai eficientă și vor reduce supraîncărcarea în cadrul chat-urilor mai mari.

  Acestea vor fi lansate în perioada imediat următoare, astfel încât utilizatorii să le poată testa înainte ca funcția Communities să fie lansată.

  • Reacții – Utilizatorii vor putea reacționa la mesaje folosind emoji;
  • Admin Delete – Administratorii grupului vor putea șterge mesajele neadecvate din toate chat-urile pe care le gestionează;
  • Partajarea fișierelor – Dimensiunea fișierelor partajate va fi mărită la 2 GB, pentru a îmbunătăți colaborarea dintre utilizatori;
  • Apeluri vocale cu mai multe persoane – Numărul maxim de persoane care pot participa într-un apel vocal de grup va crește la 32 de utilizatori.

  Mesajele trimise prin Communities, la fel ca în cazul tuturor chat-urilor și grupurilor de pe WhatsApp, sunt protejate de criptarea end-to-end – promite Meta. Această tehnologie ăși propune să ofere securitate și confidențialitate utilizatorilor de pe platformă.

  „În timp ce alte aplicații creează chat-uri pentru sute de mii de oameni, Meta se concentrează pe sprijinirea grupurilor care fac parte din viața noastră de zi cu zi. Proiectul Comunităților pe WhatsApp abia începe, iar dezvoltarea de noi funcții pentru a le susține va fi un obiectiv major al companiei pentru anul viitor” – susține compania americană, în comunicatul de presă.

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...