More

  TikTok testează introducerea unui buton de dislike

  TikTok a anunțat ieri că a început să testeze o modalitate prin care utilizatorii pot identifica comentariile pe care le consideră irelevante sau inadecvate. În urma anunțului, compania a confirmat pentru TechCrunch că utilizatorii care fac parte din test vor putea semnala acest tip de comentarii printr-un buton privat de Dislike. Noua caracteristică este în prezent testată în anumite regiuni, cu excepția Statelor Unite.

  În practică, atunci când un utilizator nu apreciază un comentariu și îl marchează prin butonul Dislike, acesta nu va fi public, iar comentatorii nu vor fi notificați de dislike-ul primit pentru comentariile lor. De asemenea, comentatorii și alți utilizatori nu vor putea vedea de câte ori un comentariu a fost neapreciat.

  TikTok a spus că vede butonul ca o modalitate prin care utilizatorii pot semnala comentariile care pot fi spam sau care nu au sens în contextul videoclipului în care sunt postați. Compania a explicat că butonul „Nu apreciez” nu este văzut ca o modalitate de a raporta comentarii și că utilizatorii ar trebui să utilizeze procesul standard de raportare a comentariilor pentru hărțuire, discurs instigator la ură, intimidare etc.

  „Am început să testăm o modalitate de a permite persoanelor să identifice comentariile pe care le consideră irelevante sau neadecvate”, a spus compania într-o postare pe blog despre noul test.

  Acest feedback al comunității se va adăuga la gama de elemente pe care le folosim deja pentru a menține secțiunea de comentarii în mod constant relevantă și un loc pentru un engagement real.”

  Compania a refuzat să împărtășească detalii despre interfața de utilizare a butonului „Dislike”.

  Se pare că TikTok a dezvoltat butonul de Dislike de cel puțin câteva luni, deoarece consultantul social media Matt Navarra a observat pentru prima dată funcția la începutul acestui an, în ianuarie.

  Variații ale butoanelor Dislike sunt disponibile pe mai multe platforme digitale. YouTube oferă un buton Thumbs Down pentru comentarii, dar numărul de Dislike-uri este privat. Pe de altă parte, Reddit oferă un buton de vot în jos similar pentru comentarii, dar numărul total de voturi pozitive și negative sunt publice. În plus, Twitter a testat un buton privat de vot negativ pentru răspunsurile la tweet-uri.

  Odată cu introducerea noului buton privat de Dislike, TikTok începe, de asemenea, să experimenteze cu mementouri care vor ghida utilizatorii către filtrarea comentariilor aplicației și opțiunile de blocare și ștergere în bloc. Mementourile vor fi afișate utilizatorilor ale căror videoclipuri primesc o mulțime de comentarii negative. TikTok va testa funcția și va decide dacă o va lansa complet în săptămânile următoare, în funcție de rezultatul testului.

  Dacă este lansată complet, funcția s-ar alătura instrumentelor existente TikTok pentru creatori, cum ar fi opțiunea de a alege să filtreze toate comentariile pentru revizuire manuală sau să filtreze comentariile care includ cuvinte cheie pe care le-au selectat.

  Utilizatorii au, de asemenea, opțiunea de a selecta cine poate comenta conținutul lor. De exemplu, puteți alege să permiteți oricui de pe platformă să comenteze, doar persoanelor pe care le urmăriți sau nimanui.

  Gabriel Zamfir

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...