MANUSCRITO, aplicația dezvoltată de un grup de studenți clujeni, își propune să ajute copiii să își îmbunătățească scrisul într-un mod interactiv. Aplicația se bazează pe un model de Machine Learning antrenat pe scrisul celor mici, special pentru nevoile acestora. Mai exact, elevii sunt îndrumați în procesul învățării scrierii de mână primind feedback instant.
Recent, aplicația a câștigat premiul pentru cel mai bun proiect educațional din regiunea Europa, Africa și Orientul Mijlociu la prestigioasa competiție Microsoft Imagine Cup, un concurs unde MANUSCRITO s-a ”bătut” cu câteva mii de alte echipe.
Mai mult, aplicația a primit în această săptămână și o finanțare de 12.000 de euro pentru a progresa în dezvoltarea proiectului prin programul Fondului de Inovare și Experiment Cluj.
Tudor Tișe și Anastasia Susciuc, doi dintre co-fondatorii aplicației, au fost invitații noștri la podcastul DIGITALIO unde ne-au vorbit despre etapa în care se află în acest moment dezvoltarea proiectului. Ne-au spus câte ceva și despre tehnologia folosită și, de asemenea, despre pașii viitori.
”Aplicația MANUSCRITO este una care își propune să ajute copiii cu vârsta între 5 și 9 ani să învețe să scrie ”de mână” mai ușor și într-o manieră distractivă și interactivă. Stiloul clasic și foaia de hârtie sunt însă înlocuite de tabletă, adaptându-ne prezentului”, spune Tudor Tișe.
Anastasia Susciuc ne-a spus că ideea aplicației a venit în urma experienței pe care verișorul ei a avut-o când a deprins scrisul de mână.
”Verișorul meu are dificultăți de învățare și a fost nevoit să facă eforturi mari pentru a ajunge la nivelul colegilor lui. Pentru el a fost o reală provocare să învețe să scrie, așa că o astfel de aplicație l-a ajutat să și învețe, dar să se și distreze”, spune Anastasia Susciuc.
Echipa Manuscrito este formată din 5 studenți, de la UBB și UTCN, iar aplicația este acum în stadiul MVP.
Noi, la DIGITALIO, am decis să susținem echipa MANUSCRITO, astfel că îi vom promova atât cât este nevoie pentru a ajuta la dezvoltarea produsului lor. Și alți tineri cu idei mari și care au nevoie de susținere media sunt invitați să ne contacteze, cu promisiunea că îi vom sprijini necondiționat pentru a-și promova ideile și a le pune în practică.
Ascultați podcastul acesta și pe SPOTIFY: