More

  Tehnologie cu peripeții. Ce a pățit un echipaj de poliție când a oprit o mașină autonomă la un control

  Noile tehnologii încep să creeze probleme, iar automobilele autonome sunt exact genul de nouă tehnologie care pare a da mari bătăi de cap organelor legii. O filmare recentă cu un echipaj de poliție care oprește la un control de rutină o mașină care se conducea singură, fără să fie nimeni în ea, pare a fi primul incident de acest gen surprins de camere, iar polițiștii pur și simplu nu știu ce să facă.

  Incidentul, care a avut loc pe o stradă din San Francisco la începutul acestei luni, a fost surprins video de un pieton care trecea. Acesta arată mai mulți polițiști care se gândesc la modul în care să gestioneze incidentul, după ce au oprit vehiculul pentru că nu avea farurile aprinse pe timp de noapte.

  Imaginile arată mașina autonomă, condusă de Cruise, deținută de GM, care așteaptă la un semafor. În timp ce un polițist iese din vehicul și se apropie de mașina robot, cineva poate fi auzit strigând: „Nu e nimeni în ea”.

  Ofițerul se uită în vehicul, își dă seama că într-adevăr nu este nimeni înăuntru și se întoarce la mașina de poliție.

  În acest moment, mașina Cruise pare să fugă de la fața locului, deoarece se îndepărtează brusc.

  Cu toate acestea, odată ce trece de semafor care era pe verde și ajunge de cealaltă parte a intersecției, luminile de avarie ale mașinii se aprind și se oprește pe trotuar.

  În timp ce mașina polițistului merge în spatele vehiculului Cruise pentru a doua oară, un spectator uluit poate fi auzit spunând: „Va trebui să mă uit la asta”.

  De data aceasta, doi ofițeri ies din mașina de poliție și se apropie de robo-mașina goală. O mulțime de privitori poate fi auzită chicotind la turnura ciudată a evenimentelor, în timp ce polițiștii petrec câteva minute în jurul vehiculului. Videoclipul se termină la scurt timp după ce un al treilea ofițer sosește la fața locului.

  Ulterior, a rezultat că unul dintre polițiști a sunat personalul companiei Cruise printr-un număr de telefon afișat pe vehiculul autonom.

  La scurt timp după ce videoclipul a apărut online, Cruise a răspuns printr-un tweet, spunând: „[Vehiculul nostru autonom] a oprit regulamentar la apropierea vehiculului poliției, apoi s-a oprit în cea mai apropiată locație sigură pentru a nu perturba traficul, așa cum era prevăzut. Un ofițer a contactat personalul Cruise și nu a fost emisă nicio citație sau amendă.”

  Totuși, nu este clar de ce luminile mașinii Cruise erau stinse în timp ce circula pe străzi noaptea.

  Deși au existat deja o serie de incidente raportate în care mașinile cu conducere autonomă au fost oprite de polițiști pentru încălcări aparente de conducere, acesta pare să fi fost primul caz în care mașina autonomă nu avea șofer de siguranță și nici pasageri înăuntru. După ani de teste rutiere cu un șofer de siguranță la bord, Departamentul de Autovehicule din California a acordat lui Cruise permisiunea de a conduce vehicule autonome, fără șofer, pe străzile din San Francisco la sfârșitul anului 2020.

  Incidentul din această lună evidențiază unele dintre scenariile neașteptate care pot apărea cu tehnologia autonomă, deși se speră că astfel de incidente legate de siguranță vor fi puține, dacă mașinile autonome vor ajunge vreodată la curent.

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...