More

  Trei echipe românești de robotică s-au calificat la Campionatul Mondial din SUA

  Trei echipe românești au câștigat Campionatul Național de Robotică și vor reprezenta România la Campionatul Mondial din Houston, SUA.

  Campionatul Național de Robotică ediția #6 2022 BRD FIRST Tech Challenge România, cel mai mare program de robotică din România pentru elevii de liceu, s-a desfășurat pe 2 și 3 aprilie, la Sala Polivalentă din București.

  A fost o competiție plină de adrenalină, zeci de echipe formate din elevi veniți din toate colțurile țării s-au duelat cu roboții creați chiar de ei, spre deliciul publicului.

  Premiul INSPIRE LOCUL I a fost câștigat de echipa infO1 Robotics, din Ploiești, formată din elevi ai Colegiului Național Ion Luca Caragiale.

  Premiul Event Winning Alliance Captain a mers către echipa Tea Borgs, din Târgu Jiu, de la Colegiul Național Tudor Vladimirescu.

  Iar INSPIRE LOCUL II a mers către echipa DELTA FORCE, din Arad, Liceul Național de Informatică. 

  Acestea sunt echipele care ne vor reprezenta țara la Campionatul Mondial de Robotică din SUA:

  1. INSPIRE LOCUL 1: 15993 (RO_140) infO1 Robotics, Ploiesti,
  2. Event Winning Alliance Captain: 19121 (R0_087) Tea Borgs, Tg Jiu,
  3. INSPIRE LOC 2: 17713 (RO 119) DELTA FORCE, Arad,
  4. Dean’s List Semi- Finalist Brianna Alexandra Stan – 15975 (RO 038) – Hunedoara
  5. Dean’s List Semi- Finalist Alexandru Ion Radu – 14270 (RO 077) – Bucuresti
  6. Dean’s List Semi- Finalist Oana Datcu – 19141 (RO 041) – Ploiesti
  7. Dean’s List Semi- Finalist Tcaciuc Victor – 19043 (RO 082) – Iasi

  Programul de robotică BRD FIRST Tech Challenge Romania este organizat din 2016 de Asociația Nație Prin Educație. În al 6-lea sezon de competiție au participat o serie de echipe bine formate, cu rezultate la nivel internațional. La Campionatul National BRD FIRST Tech Challenge România au participat 48 de echipe calificate, din 176 echipe active în toată țara în acest sezon #6. Selecția echipelor s-a realizat în urma a 3 Competiții Regionale derulate în perioada februarie-aprilie a acestui an.

  Programul competiției Campionatului Național a presupus o fază de interviuri și o fază de jocuri pe teren, pe care publicul a urmărit-o live în cadrul concursului desfășurat duminica și sâmbăta trecută. Spectatorii au asistat cu sufletul la gură la întrecerea dintre cei mai buni 48 de roboți din țară, care au generat meciuri pline de pasiune și adrenalină. Atmosfera din sală a fost una efervescentă, cu galerii în sala evenimentului, care au susținut echipele și alianțele preferate.

  Sezonul #6 BRD FIRST Tech Challenge România a însemnat peste 2.500 de elevi participanți, peste 350 de mentori implicați, precum profesori, părinți sau foști elevi/ alumni ai programului. Pentru cei implicați au fost 6 luni de pregătire intensă, cu peste 500 de ore de lucru la robot, la caietul tehnic, precum și la pregătirea pentru interviu.

  Echipa asociației Nație Prin Educație se pregătește de sezonul #7 2022/2023. Înscrierile pentru sezonul #7 al BRD First Tech Challenge vor începe în luna mai 2022, pe site-ul natieprineducatie.ro.

  andrei.nistor

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  Te-ar putea interesa și...