More

  Inteligența Artificială “made in Cluj” vine în ajutorul refugiaților ucraineni și al autorităților române

  Compania de software clujeană Zetta Cloud oferă gratuit către autoritățile publice din România sisteme cu Inteligență Artificială pentru înțelegerea automată a limbii ucrainene, parte a platformei software IntelliDockers.

  Zetta Cloud (www.zettacloud.ro), companie de software din Cluj-Napoca și lider național în domeniul soluțiilor de procesare de limbaj natural (NLP), anunță dezvoltarea de algoritmi pentru procesarea automată a conținutului în limba ucraineană, atât pentru voce cât și pentru text. Acest efort vine în întâmpinarea nevoilor autorităților naționale de susținere a fluxului de refugiați din Ucraina, cât și de obținere de informații critice din surse deschise legate de conflictul din țara vecină.

  Aceste sisteme automate sunt oferite autorităților publice pe gratis, pe o perioadă limitată, cu livrare imediată și suport tehnic inclus.

  Soluția software se numește IntelliDockers (www.intellidockers.com), adresează problema transcrierii automate a vocii în text (speech to text) și a extragerii de informații utile din text fără un operator uman (text analytics). IntelliDockers s-a remarcat ca fiind prima soluție software din lume care a implementat algoritmi de Inteligență Artificială și Deep Learning pentru procesarea limbii române, fiind premiată pentru acest lucru la ediția din 2019 a galei PatriotFest.

  Noile module de Inteligență Artificială pentru limba ucraineană includ posibilitatea de a transcrie înregistrări video sau audio din limba ucraineană în text. Acestea pot fi apoi traduse tot în mod automat în limba română folosind soluții partenere, urmând clasificarea automată de text, extragerea de cuvinte cheie și comparația semantică între documente. Soluția software poate fi instalată pe dispozitive portabile fără conexiune la Internet (laptopuri), servere și infrastructură private cloud.

  Aplicațiile pentru această soluție sunt:

  Intervievarea refugiaților ucraineni la punctele de frontieră sau centrele sociale fără suportul unor interpreți umani.

  Procesarea automată de conținut video, texte de presă sau de pe rețele sociale și trierea lor în vederea analizei de tip intelligence.

  Implementarea de agenți virtuali de tip chatbot, cu interacțiune vocală sau prin mesaje, între persoane vorbitoare de limbă ucraineană și autoritățile locale din România.

  IntelliDockers oferă soluții de inteligență artificială pentru procesarea  automată de text sau documente în peste 50 de limbi, inclusiv limba Engleză, Româna, Maghiară, Germană, Ebraică, Ucraineană, Rusă, Arabă sau Persană.

  Testeaza gratuit IntelliDockers aici

  Contact Zetta Cloud – ZA Cloud SRL
  www.zettacloud.ro

  +40 723 175 635

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...