More

  Colaborare între autorități și sectorul privat – condiția pentru accelerarea digitalizării României

  Digitalizarea este unul dintre pilonii de bază cuprinși în PNRR. Specialiștii din sectorul telecomunicațiilor subliniază că acest obiectiv poate fi îndeplinit doar dacă va exista strânsă colaborare între autorități și sectorul privat. În cadrul celei de-a 26-a ediții a Zilei Comunicațiilor au fost prezentate principalele direcţii strategice naţionale de acţiune în domeniul telecom până în 2030.

  Digitalizarea administrației publice este unul dintre obiectivele centrale ale Guvernului. Pentru a se realiza, se vor aloca prin PNRR 1,81 miliarde euro, notează digi24.ro. Însă fără o strânsă colaborare între autorități și operatorii privați de telecomunicații, ținta nu poate fi atinsă.

  Singura variantă va fi un joint venture între ceea ce înseamnă guvern, stat și infrastructra privată. În ceea ce privește UAT-urile nu există o reticență, sunt multe primării care trebuie să treacă de la infrastructura veche la cea nouă, pentru a le putea alinia pe toate.

  Marius-Viorel Poșa, subsecretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării

  Reprezentanții mediului de afaceri prezenți la eveniment au punctat, de asemenea, necesitatea strânsei colaborări între privat și stat.

  Ne uităm la România ca la o țară care și-a rezolvat problema conectivității. Din punct de vedere al acoperirii mobile, avem acoperire 4G de la toți operatorii, foarte bună la nivel de țară. E o competiție acerbă între operatori să ajungem în ultimele zone rămase neacoperite. Problema noastră nu mai e conectivitatea, ci sunt serviciile pe care le punem peste conectivitate. În partea de digitalizare a serviciilor cu cetățenii din partea statului, aici trebuie să vedem o dinamică din ce în ce mai accelerată.

  Valentin Popoviciu, vicepreședinte al Consiliului Administrativ DIGI | RCS&RDS

  În viitor colaborarea mai strânsă dintre stat și mediul privat, operatori, e esențială pentru a avea succes

  Dorin Odiațiu, director Public Affairs, Partnerships&Wholesale ORANGE România

  Potrivit celor mai recente date ANCOM, rețelele de telecomunicații s-au dezvoltat foarte bine.

  La finalul anului aveam 6,1 milioane de conexiuni la internet fix, în creștere cu 7%. Dintre acestea, 3,9 milioane erau în mediul urban, o creștere de 4%, și 2,2 milioane în mediul rural.

  Cristin Popa, director executiv ANCOM

  Însă și numărul atacurilor cibernetice a crescut. În acest sens, autoritățile vor dezvolta programe pentru ca românii să fie protejați în spațiul virtual.

  Încercăm să educăm publicul. Avem în vedere ca utilizatorul să fie instruit, conștient de ce se întâmplă, cât și partea de instruire a viitorilor specialiști

  Nelu Munteanu, director tehnic la Directoratul Național de Securitate Cibernetică

  redactia digitalio

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  Te-ar putea interesa și...