More

  Fondatorul Twitter spune că se simte `parțial învinovățit` pentru centralizarea Internetului

  Fondatorul Twitter, Jack Dorsey, a declarat sâmbătă că se învinovățește parțial pentru starea internetului de astăzi, potrivit Business Insider.

  „Epoca usenet, irc, web… chiar și e-mail (w PGP)… au fost uimitoare”, a spus Dorsey într-un tweet, referindu-se la anumite sisteme de comunicare online care datează din primele zile ale internetului. „Centralizarea descoperirii și identității în corporații a afectat cu adevărat internetul”.

  „Îmi dau seama că sunt parțial de vină și regret”, a continuat Dorsey.

  Dorsey, care a co-fondat Twitter în 2006 și a fost CEO-ul companiei înainte de a demisiona, în noiembrie 2021, a susținut anterior descentralizarea internetului.

  După ce Twitter ia interzis fostul președinte Donald Trump accesul pe platformă pentru încălcarea regulilor sale, Dorsey a spus că a este de părere că acțiunea a creat „un precedent pe care îl consider că este periculos: puterea pe care o are un individ sau o corporație asupra dezbaterilor publice globale”.

  În timp ce Dorsey era încă CEO, Twitter a finanțat Bluesky, un sistem de social media descentralizat, despre care spunea că va permite mai multă interacțiune. Sistemul, care va avea nevoie de ani de zile pentru a se dezvolta, este menit să pună din nou puterea în mâinile utilizatorilor și să permită crearea mai multor rețele sociale diferite.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  - Visit our partner website- CLUJ IT

  You might also like...