More

  Elon Musk a cumpărat acțiuni Twitter în valoare de 2.9 miliarde $

  Miliardarul Elon Musk a achiziționat o participație de aproape 3 miliarde de dolari (2.3 miliarde de lire sterline) la Twitter, devenind cel mai important acționar al platformei de socializare, informează The Guardian.

  Cel mai bogat om din lume, care s-a făcut remarcat pe Twitter prin postări constante, și-a construit în timp, un pachet de 9,2% din acțiunile Twitter, conform documentelor transmise luni Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse (SEC) din SUA.

  Șeful Tesla și SpaceX se află în top 10 cei mai populari utilizatori Twitter la nivel global, având peste 80 de milioane de urmăritori. Acesta a plătit vineri 2,89 miliarde de dolari pentru acțiuni Twitter.

  Acțiunile Twitter au crescut cu până la 26% la anunțul achiziției realizate de Musk. După această creștere, acțiunile lui Musk valorează acum aproximativ 3,6 miliarde de dolari.

  Musk, care chiar săptămâna trecută a spus că „se gândește serios” la construirea propriei platforme de socializare, deține acum o participație de peste patru ori mai mare decât participația de 2,25% a cofondatorului Twitter Jack Dorsey.

  Elon Musk are o avere personală estimată la 289 de miliarde de dolari, cu aproape 100 de miliarde de dolari mai mult decât următoarea persoană cea mai bogată din lume, fondatorul Amazon, Jeff Bezos.

  Analiștii cred că achiziția de acțiuni realizată de Musk ar putea duce la un interes activ pentru Twitter.

  „Ne-am aștepta ca această participație să fie doar începutul unor conversații mai ample cu conducerea Twitter, care ar putea duce în cele din urmă la o miză activă și un potențial rol de proprietar mai agresiv al Twitter”, a spus Dan Ives, analist la Wedbush Securities.

  redactia digitalio

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...