More

  Care este cea mai nouă țintă a hackerilor Anonymous

  Hackerii Anonymous susțin că au o nouă ţintă în “războiul cibernetic” împotriva Kremlinului: companiile occidentale care fac încă afaceri în Rusia, relatează CNBC.

  O postare din 21 martie de pe un cont de Twitter numit @YourAnonTV susţinea: “Facem apel la toate companiile care continuă să opereze în Rusia, plătind taxe la bugetul regimului criminal al Kremlinului: Retrageţi-vă din Rusia!”

  Postarea, care a primit peste 23.000 de like-uri, a acordat companiilor 48 de ore pentru a se conforma.

  Ameninţarea, care a fost ulterior reluată pe alte conturi de Twitter afiliate Anonymous, includea o fotografie cu logo-urile a aproximativ 40 de companii, inclusiv nume cunoscute precum Burger King, Subway şi General Mills.

  Ulterior, @YourAnonTV a etichetat mai multe companii la această postare, anunţându-le în mod evident că şi ele ar putea fi vizate în curând.

  Firma de anvelope Bridgestone şi Dunkin’ Donuts au declarat că, în momentul în care au fost vizate de Anonymous, anunţaseră deja public că îşi retrag afacerile din Rusia.

  De asemenea, ambele companii i-au răspuns direct lui Anonymous pe Twitter. Răspunsul firmei Bridgestone a făcut trimitere la un comunicat de presă, iar Dunkin’ a făcut trimitere la acoperirea mediatică a deciziei sale, ambele fiind anterioare postării hackerilor de la Anonymous.

  Atacurile cibernetice în timpul “ceţii de război” sunt periculoase, a declarat Marianne Bailey, partener de securitate cibernetică la firma de consultanţă Guidehouse şi fost director de securitate cibernetică la Agenţia Naţională de Securitate a SUA.

  “O ripostă cibernetică … ar putea fi îndreptată către un loc greşit”, a afirmat ea.

  Cu toate acestea, precizează CNBC, este de asemenea posibil ca grupul Anonymous să nu fi fost impresionat de unele dintre promisiunile făcute de aceste companii. Unele companii – printre care Halliburton, Baker Hughes şi Schlumberger – nu au obţinut un scor bun pe o listă de afaceri întocmită de Yale School of Management. Lista clasifică aproximativ 500 de companii în funcţie de faptul dacă acestea au oprit sau au continuat operaţiunile în Rusia, acordându-le note sub formă de calificative.

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...