More

  Campionii industriei Smart City din România, premiați la SCIA #6

  Pe 31 martie 2022, Asociația Română pentru Smart City a organizat cea de-a VI-a ediție a Galei Smart City Industry Awards, cel mai important eveniment al Industriei Smart City din România, devenit deja tradiție.

  Peste 400 dintre cei mai importanți decidenți ai industriei s-au reunit la Palatul Parlamentului unde au avut loc o conferință, gala de premiere și o expoziție dedicată transformării digitale.

  Digitalio a fost partener media al evenimentului

  Ediția a VI-a a galei a fost organizată sub Înaltul Patronaj al Ministerului Apărării Naționale și Sub Patronajul Academic al Universității Politehnica București. Conferința ”Diplomația Orașelor, de la Soft Power la Smart City”, moderată de istoricul Adrian Cioroianu a fost dedicată păcii, diplomației și rezilienței comunităților și a fost deschisă de mesajul adresat de Secretarul General Adjunct al NATO, domnul Mircea Geoană: „România nu a fost probabil niciodată, în istoria noastră modernă, atât de relevantă strategic cum este acum. Acum 18 ani aderam la NATO. O să fim în continuare cheie şi ancoră în NATO şi în Uniunea Europeană, dar avem o obligaţie să investim ca această relevanţă strategică să se transfere şi în relevanţă geoeconomică, dezvoltare şi prosperitate, iar oraşele inteligente, localităţile, comunităţile care sunt dinamice şi care îşi înţeleg şi vulnerabilităţile, dar şi potenţialul sunt cheia acestui succes”.

  Mesajele privind temele conferinței au fost transmise de domnul Vasile Dîncu, Ministrul Apărării Naționale, domnul Victor Negrescu, Europarlamentar domnul László Borbély, Consilier de Stat, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Guvernul României, doamna Janina Sitaru, Secretar de Stat, Ministerul Afacerilor Externe, domnul Dragoș Preda, Director General, Radiocom, domnul Corneliu Bodea, Președinte al Centrului Român al Energiei, iar concluziile dezbaterilor au fost adresate de domnul Eduard Dumitrașcu, Președintele Asociației Române pentru Smart City.


  Temele abordate au vizat printre altele diplomația orașelor, Safe City în context Smart City, viziunea, strategia și prioritățile NATO, războiul cibernetic și tulburările sociale, Smart City în context regional, amenințările hibride pentru spațiile urbane și rolul rezilienței comunitare.
  Reziliența urbană, capacitatea orașelor noastre de a răspunde provocări a fost subliniată de Ministrul Apărării Naționale: “Un oraș smart nu înseamnă doar un oraș conectat la infrastructură digitală și la facilități bazate pe artificial intelligence, ci înseamnă un oraș care își conectează întreg țesutul uman la o cultură de securitate și de reziliență care să le permită oamenilor, dar și tuturor componentelor funcționale ale sale să facă față șocurilor de diverse tipuri”, a declarat Vasile Dâncu, Ministrul Apărării, prezent la conferința desfășurată în deschiderea galei.

  “Eu cred că trebuie să ne uităm la această industrie, cea de Smart City, cu și mai multă atenție, în logica: tehnologie – comunitate. Și în acest sens, responsabilitatea companiilor va fi să transpună această tehnologie în proiecte utile, în timp ce responsabilitatea autorităților locale va fi să gândească strategii și să stabilească obiective, nu doar în ideea de a atrage bani, ci de a pune în aplicare proiecte care să aducă plus valoare“, a transmis Eduard Dumitrașcu, președintele Asociației Române pentru Smart City.

  Ceremonia de decernare a premiilor industriei Smart City a urmat conferinței.
  Lista completă a câștigătorilor, precum și descrierea proiectelor, poate fi vizualizată pe scia.ro.

  redactia digitalio

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...