More

  Finanțare de 1.5 milioane Euro pentru un start-up NFT cofondat de un antreprenor originar din Târgu Mureș

  Un start-up tehnologic cofondat de un antreprenor originar din Târgu Mureș a obținut o finanțare de 1.5 milioane de euro. Fondurile au fost atrase în urma unei rundă de investiții la care au participat FintechCollective, Seedcamp și Notion Capital, precum și investitori privați, informează startupcafe.ro

  FUEL este o companie de tehnologie cu sediul la Berlin, fondată în ianuarie 2022 de antreprenorul Csongor Barabasi, originar din Târgu Mureș, care este și CTO-ul start-up-ului, Thanh Binh Tran, Stefan Tietze și Patrice Dckert, conform startpcafe.ro, care citează Tech.eu.

  Start-up-ul a dezvoltat o platformă care vrea să aducă NFT-urile la un alt nivel, în zona mainstream, „în mânile milioanelor de creatori și ale fanilor lor”. Practic, creatorii pot lansa, gestiona și crește colecția lor NFT folosind o gamă largă de instrumente integrate în platforma FUEL. Ei pot construi propriul magazin NFT personalizat, fără cunoștințe tehnice avansate.

  „În prezent, bariera de intrare pentru creatori este foarte mare, iar creatorii au nevoie de mai multe instrumente pentru a reuși în următoarea fază”.

  Csongor Barabasi, co-fondator FUEL

  De cealaltă parte, Stefan Tietze și Patrice Deckert, susțin: „anul trecut, NFT-uri în valoare de 25 de miliarde de dolari au fost tranzacționate la nivel global, față de 95 de milioane de dolari în 2020, iar artiști precum Steve Aoki, Nas, Grimes și branduri ca Lamborghini au intrat în această zonă”.

  Cine este antreprenorul din Târgu Mureș care a cofondat FUEL 

  Csongor Barbasi, antreprenor originar din Târgu Mureș, a terminat Liceul Teoretic Bolyai Farkas în 2016, profilul matematică-informatică. În 2019 a finalizat studiile la Universitatea din Birmingham, specializarea Informatică și Inteligență Artificială, conform profilului său de LinkedIn.

  În România, în 2014, a obținut locul al III-lea la olimpiada de informatică, etapa națională.

  Tot în 2014 a creat o aplicație disponibilă pe iOS, un ghid de călătorie pentru orașul său natal. Aplicația a „strâns” multe descărcări, însă în 2017 a fost vândută unei companii.

  Un an mai târziu, în 2015, antreprenorul a dezvoltat alte două aplicații disponibile pe iOS: Guess Word și TarguMures App.

  În 2018 a fondat Machine Intelligence Academy, iar din 2019 până în 2020 a lucrat ca Software Engineer la Deliveroo, în Marea Britanie.

  În decembrie 2021 a cofondat startup-ul Stealth, cu sediul la Berlin, iar în 2022 a cofondat FUEL.

  redactia digitalio

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...