More

  Apple reduce producția de AirPods și IPhone pe fondul conflictului din Ucraina

  Apple urmează să reducă producția de AirPods și pentru modelul său iPhone SE din cauza îngrijorărilor că inflația va duce la scăderea cererii pentru aceste produse, informează BusinessInsider.

  Gigantul IT a transmis furnizorilor că intenționează să reducă comenzile de producție pentru modelul său iPhone SE cu aproximativ 20% față de ceea ce planificase anterior – o reducere de aproximativ 2 până la 3 milioane de unități – în următorul trimestru, au declarat surse pentru publicația Nikkei.

  Publicația notează că presiunile economice care decurg din invazia rusă asupra Ucrainei și răspunsul internațional la aceasta au determinat această mișcare.

  Sancțiunile împotriva Kremlinului nu numai că au paralizat economia Rusiei, ci au zguduit oferta globală a unor mărfuri, creând volatilitate pe piețele de energie și cereale. Ca urmare, se așteaptă o accelerare a inflației, estimându-se, totodată, că cererea consumatorilor din industria tehnologică, în special, va fi redusă.

  „Războiul a afectat cheltuielile de pe piețele europene… Este de înțeles ca oamenii să încerce să economisească bani pentru a aoperi în primul rând costurile pentru alimente și încălzire”, a declarat un director al unui furnizor Apple pentru Nikkei.

  Apple și-a lansat noul iPhone SE compatibil 5G pe 8 martie, promovându-l drept „cel mai accesibil iPhone”, potrivit unui comunicat de pe site-ul său.

  Potrivit Counterpoint Research, citat de Nikkei, Apple a livrat 76,8 milioane de unități AirPods în 2021, dar această cifră va scădea probabil în 2022.

  Apple a oprit toate vânzările de produse în Rusia și a eliminat aplicațiile de știri de stat RT și Sputnik News din App Store din afara țării, la scurt timp după invazia Rusiei în Ucraina. Compania a limitat, de asemenea, Apple Pay și a dezactivat funcțiile de raportare a incidentelor live și starea traficului din Apple Maps în Ucraina pentru a proteja ucrainenii.

  redactia digitalio

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...