More

  Elon Musk ar putea să lanseze o platformă de social media

  Elon Musk a deschis o dezbatere pe contul său de Twitter, anunțând că “se gândeşte serios” să lanseze o platformă de social media. Miliardarul i-a răspuns unui utilizator Twitter care l-a întrebat dacă ia în considere să dezvolte o platformă de social media constând într-un algoritm open source, care să favorizeze libertatea de exprimare şi unde propaganda să fie redusă la minimum, notează Reuters.

  Musk a criticat în repetate rânduri politicile Twitter, acuzând compania că subminează democraţia prin încălcarea principiului libertăţii de exprimare.

  Cu o zi înainte de această postare, Musk crease un sondaj în care îi întreba pe utilizatorii Twitter dacă ei cred că platforma respectă acest principiul, iar 70 la sută dintre participanţi au votat “Nu”.

  “Consecinţele acestui sondaj vor fi importante. Vă rog să votaţi cu atenţie”, a scris Musk vineri.

  ”Având în vedere că Twitter servește de facto drept piață publică a orașului, nerespectarea principiilor libertății de exprimare subminează în mod fundamental democrația.”, a scris miliardarul.

  Dacă intenţiile sale se vor concretiza, Musk nu va fi singur în această “cruciadă” împotriva unor platforme consacrate ca Twitter, Facebook sau Alphabet, ci se va alătura unui număr în creştere de companii care se autodeclară campioane ale libertăţii de exprimare şi care speră să atragă utilizatorii nemulţumiţi ai rivalilor, ca Truth Social (compania lui Donald Trump), Gettr, Parler sau Rumble.

  andrei.nistor

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  Te-ar putea interesa și...