More

  Abu Dhabi pregătește cadrul legislativ pentru tranzacționarea NFT-urilor

  Abu Dhabi Global Market (ADGM), zona economică liberă a emiratului, a lansat în dezbatere publică un document intitulat Propuneri pentru îmbunătățirea piețelor de capital și a activelor virtuale în ADGM, informează cointelegraph. Proiectul vizează elemente legislative care să reglementeze tranzacționarea unor active, printre care și a NFT-urilor. Documentul propune ca entitățile licențiate de către autoritatea financiară din zona liberă să poată intermedia tranzacțiile NFT.

  Pe lângă secțiunile dedicate instrumentelor financiare tradiționale, documentul include puțin peste o pagină referitoare la activele virtuale. În această secțiune, instituția principală de reglementare din ADGM, Autoritatea de Reglementare a Serviciilor Financiare (FSRA), descrie NFT-urile ca proprietate intelectuală, mai degrabă decât ca „investiții sau instrumente financiare specificate”.

  Totodată, documentul asigură sistemelor multilaterale de tranzacționare (multilateral trading facilities – MTF) și gestionarilor de active virtuale (Virtual Asset Custodians – VAC) posibilitatea de a opera platforme de tranzacționare de tip marketplace-uri pentru NFT-uri.

  Documentul menționează că tranzacționarea NFT-urilor ar putea fi supusă obligativității de a se conforma reglementărilor autorității de prevenire a spălării banilor din ADGM.

  În acest moment, așa cum se specifică în document, FSRA nu propune un cadru de reglementare formal pentru NFT. Documentul de consultare este deschis pentru dezbateri până pe 20 mai și încurajează părțile interesate să își împărtășească opiniile cu privire la câteva întrebări esențiale, de exemplu, „Ce tipuri de NFT ar trebui să fie permis să tranzacționeze pe MTF-uri?” și „Cum ar fi cel mai bine să integrăm registrele NFT ale terților?”

  ADGM este una dintre cele trei zone economice libere majore ale Emiratelor Arabe Unite care găzduiesc furnizori de servicii de active virtuale (VASP) și prima care a stabilit un cadru legislativ referitor la acestea, încă din 2018.

  Săptămâna trecută, o altă zonă comercială liberă a Emiratelor Arabe Unite – Dubai Multi Commodities Center (DMCC) – a acordat licențe de operare cripto pentru FTX și Binance.

  redactia digitalio

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...