More

  Firmă de avocatură din UK avertizează: Fraudele legate de NFT în creștere

  Frauda cu jetoane non-fungibile (NFT) este în creștere în Marea Britanie, cu 10 cazuri raportate în 2021, față de doar două cazuri în 2020, potrivit firmei de avocatură Pinsent Masons, informează inews.co.uk. Se estimează, însă, că numărul fraudelor este mult mai mare decât cifrele raportate poliției.

  Hinesh Shah, Senior Associate Forensic Accountant la Pinsent Masons, spune că se așteaptă ca fraudele legate de NFT să crească rapid în următoarele luni, deoarece publicitatea din jurul acestora continuă să atragă investitori fără experiență în sector.

  „Poveștile autentice despre profiturile pe care le-au făcut unii indivizi din investițiile în NFT fac ca afirmațiile mai ciudate făcute de fraudatori, să pară credibile. Acoperirea media pe scară largă a NFT atrage consumatori care au foarte puțină experiență în investiții și, prin urmare, nu iau măsuri de bază, cum ar fi verificarea dacă un NFT este de fapt un NFT.”, este de părere Hinesh Shah.

  Una dintre cele mai simple forme de fraudă NFT este vânzarea NFT-urilor false sau inexistente. Unii fraudatori fac NFT din opere de artă asupra cărora nu dețin drepturile, apoi le vând cumpărătorilor.

  Aceasta este o provocare majoră pentru platformele NFT, care nu au resursele sau personalul pentru a realiza o verificare încrucișată a NFT-urilor cu lucrările de artă existente, protejate prin drepturi de autor.

  Alți fraudatori NFT măresc în mod artificial valoarea unui NFT, vânzându-l de mai multe ori pentru a crea un istoric de achiziții fals.

  Fraudatorul poate folosi acest lucru ca „dovadă” a valorii unui NFT, pentru a-l vinde apoi unui investitor la un preț umflat.

  Natura anonimă, descentralizată a blockchain-ului poate îngreuna încercările investitorilor de a identifica cine vinde de fapt NFT.

  Dl Shah a adăugat: „Profilul pe care l-a atins piața NFT înseamnă că atrage din ce în ce mai mulți investitori de retail în acest spațiu. Deoarece piața este atât de nouă, este inevitabil ca unii oameni să devină victime ale înșelătoriilor.”

  redactia digitalio

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...