More

  Zelensky a semnat un ordin pentru legalizarea criptomonedelor în Ucraina

  Volodymyr Zelensky a semnat astăzi decretul de aprobare a proiectului de lege intitulat „Cu privire la activele virtuale”, care stabilește un cadru legal pentru ca țara să opereze o piață cripto reglementată, informează techcrunch.

  Potrivit Cointelegraph, Coindesk și altor publicații axate pe active digitale, platformele cripto și firmele care gestionează active digitale vor fi acum obligate să se înregistreze la guvern pentru a opera legal în Ucraina, iar băncilor li se va permite să deschidă conturi pentru firmele cripto.

  De asemenea, legea conferă Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare și a Pieței de Valori a Ucrainei capacitatea de a determina politicile țării privind activele digitale, de a emite licențe companiilor care se ocupă de cripto și de a acționa ca un supraveghetor financiar.

  Parlamentul Ucrainei adoptase o lege care legaliza criptomonedele încă di septembrie, dar președintele Zelensky a respins proiectul de lege la scurt timp după aceea, spunând că țara nu își poate permite să susțină un nou organism de reglementare pentru gestionarea criptomonedelor.

  Odată cu noua lege, principala platformă cripto din Ucraina, Kuna, nu se va mai limita la a ajuta țara să cheltuiască donațiile direct cu furnizori prietenoși cu criptomonede, ci să convertească criptomonede în fiat atât de necesar. Între timp, țara a încheiat, de asemenea, un parteneriat cu FTX pentru a converti contribuțiile cripto la efortul de război al Ucrainei în fiat pentru depozitarea la Banca Națională a Ucrainei.

  Donațiile cripto au jucat un rol cheie în strângerea de fonduri din întreaga lume pentru sprijinirea eforturilor de război ale Ucrainei. „Am reușit să strângem 55 de milioane de dolari. Și toate acestea au fost direcționate către nevoile armatei ucrainene”, a declarat Fedorov pentru TechCrunch.

  redactia digitalio

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...