More

  Skin-ul original Winamp din 1997 va fi vândut ca NFT

  Compania Radionomy, care deține faimosul player din anii `90 va vinde NFT-uri inspirate din skin-ul original Winamp. Compania va scoate la licitație NFT-ul pe platforma OpenSea între 16 mai și 22 mai. Licitația va fi urmată de o vânzare separată de NFT-uri bazate pe 20 de lucrări de artă derivate din skinul original. Încasările vor merge către Fundația Winamp, care promite să le doneze către proiecte caritabile.

  Potrivit The Verge, citat de Go4IT, Winamp nu va vinde NFT-uri generate de computer, ci va primi operele de artă din partea comunității.

  Cele 20 de opere selectate vor fi vândute, dar 20% din venituri se vor întoarce la creatorii lor, în timp ce 80% vor ajunge la Winamp Foundation. Fiecare operă în parte va fi disponibilă în 100 de exemplare, în timp ce una singură va fi disponibilă doar în 97 de exemplare, pentru a marca anul de debut al player-ului de muzică. Prețul pentru fiecare în parte va fi de 0,08 Ethereum, sau undeva în jurul a 200 de dolari americani.

  Fiind vorba despre NFT-uri, acestea sunt bazate pe contracte inteligente, care pot percepe comision pentru creatorul original, la fiecare revânzare, indiferent de prețul cerut. NFT-urile Winamp vor aduce 10% din încasări pentru fiecare vânzare în parte direct către artiști.

  Cei care cumpără NFT-urile vor avea dreptul să copieze, reproducă și să afișeze imaginile, dar drepturile de autor rămân la Radionomy. Artiștii care vor contribui la proiect vor trebui astfel să predea drepturile către compania Radionomy.

  Întreaga mișcare în zona NFT/crypto pare să fie una de imagine, care să readucă Winamp înapoi în memoria publicului, înainte de lansarea oficială a noii versiuni moderene a player-ului de muzică.

  redactia digitalio

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...