More

  Mark Zuckerberg anunță introducerea NFT-urilor pe Instagram

  CEO-ul Meta, compania mamă a Instagram, a anunțat că se lucrează la aducerea NFT-urilor în platformă, în următoarele luni de zile. Zuckerberg a făcut anunțul în cadrul unui eveniment desfășurat în Austin, Texas.

  Potrivit Business Insider, Mark Zuckerberg a afirmat că utilizatorii Instagram vor putea aduce în platformă NFT-urile create în alte platforme. De asemenea, potrivit lui Zuckerberg, „se speră ca în viitor să poată fi mintate NFT-uri în mediul Instagram”.

  Meta nu este primul gigant social media care a profitat de avântul NFT-urilor. Twitter a lansat în ianuarie o funcție care le permite utilizatorilor iOS din serviciul său de abonament Twitter Blue să transforme NFT-urile în fotografiile lor de profil. Totuși, Twitter nu a dezvoltat încă nicio funcționalitate care să permită utilizatorilor să minteze NFT-uri pe platforma sa.

  Financial Times a raportat, în ianuarie, că Meta lucrează pentru a le permite utilizatorilor să afișeze NFT-uri ca imagini de profil. Două surse declarau la acel moment pentru Financial Times că gigantul ia în considerare deschiderea unui marketplace pentru ca utilizatorii să tranzacționeze NFT.

  Anunțul lui Zuckerberg se înscrie în planurile companiei de a face din Meta o companie dedicată „Metaverse”-ului. În cadrul aceluiașși eveniment, Mark Zuckerberg a menționat că orice versiune funcțională a Metaverse-ului este încă la câțiva ani distanță.

  redactia digitalio

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...