More

  Atac cibernetic masiv în Israel. Site-uri guvernamentale atacate de hackeri

  Mai multe site-uri guvernamentale din Israel, printre care și cel oficial al guvernului, au fost atacate luni seară, iar accesul la ele a deveni imposibil, anunță publicația Haaretz.

  ”Este cel mai mare atac cibernetic din istorie asupra Israelului”, a declarat pentru Haaretz o sursă din sistemul național de securitate.

  Printre site-urile vizate de atac se numără cele ale premierului, ale Ministerului Sănătății, de Interne și de Justiție.

  Instituția de apărare și Direcția Națională Cibernetică au declarat stare de urgență pentru a studia amploarea pagubelor, verificând în același timp site-urile web strategice israeliene și infrastructura guvernamentală, cum ar fi companiile de electricitate și apă din Israel, pentru a vedea dacă au fost și atacate.

  Atacul a lovit site-uri web care utilizează domeniul .GOV.IL, care este folosit pentru toate site-urile guvernamentale, cu excepția celor legate de apărare. Un alt site web care folosește acest domeniu este baza de date guvernamentală. În ciuda acestui fapt, unele dintre site-uri web pot fi încă accesate prin intermediul unui smartphone.

  În urma atacului, ministrul Comunicațiilor Yoaz Hendel a convocat o întâlnire cu oficiali de la Ministerul Comunicațiilor. Companiile de telecomunicații s-au străduit să readucă online site-urile; serviciul este restabilit treptat.

  Direcția Națională Cibernetică a declarat: „În ultimele ore, a fost identificat un atac de tip denial of service împotriva unui furnizor de comunicații. Drept urmare, accesul la o serie de site-uri web, printre care site-uri guvernamentale, a fost blocat pentru o scurtă perioadă de timp. acum, toate site-urile web sunt operaționale.”

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  - Visit our partner website- CLUJ IT

  You might also like...