More

  Atac cibernetic masiv în Israel. Site-uri guvernamentale atacate de hackeri

  Mai multe site-uri guvernamentale din Israel, printre care și cel oficial al guvernului, au fost atacate luni seară, iar accesul la ele a deveni imposibil, anunță publicația Haaretz.

  ”Este cel mai mare atac cibernetic din istorie asupra Israelului”, a declarat pentru Haaretz o sursă din sistemul național de securitate.

  Printre site-urile vizate de atac se numără cele ale premierului, ale Ministerului Sănătății, de Interne și de Justiție.

  Instituția de apărare și Direcția Națională Cibernetică au declarat stare de urgență pentru a studia amploarea pagubelor, verificând în același timp site-urile web strategice israeliene și infrastructura guvernamentală, cum ar fi companiile de electricitate și apă din Israel, pentru a vedea dacă au fost și atacate.

  Atacul a lovit site-uri web care utilizează domeniul .GOV.IL, care este folosit pentru toate site-urile guvernamentale, cu excepția celor legate de apărare. Un alt site web care folosește acest domeniu este baza de date guvernamentală. În ciuda acestui fapt, unele dintre site-uri web pot fi încă accesate prin intermediul unui smartphone.

  În urma atacului, ministrul Comunicațiilor Yoaz Hendel a convocat o întâlnire cu oficiali de la Ministerul Comunicațiilor. Companiile de telecomunicații s-au străduit să readucă online site-urile; serviciul este restabilit treptat.

  Direcția Națională Cibernetică a declarat: „În ultimele ore, a fost identificat un atac de tip denial of service împotriva unui furnizor de comunicații. Drept urmare, accesul la o serie de site-uri web, printre care site-uri guvernamentale, a fost blocat pentru o scurtă perioadă de timp. acum, toate site-urile web sunt operaționale.”

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...