More

  Aplicația Starlink în topul download-urilor în Ucraina

  Descărcările aplicației SpaceX Starlink au crescut în Ucraina după ce Elon Musk a trimis în țară mai multe terminale de internet prin satelit ale companiei.

  Starlink a fost cea mai descărcată aplicație gratuită din App Store și Google Play, cu aproximativ 21.000 de descărcări în ziua de duminică, a declarat Sensor Tower, o firmă de analiză, pentru BusinessInsider. Cele mai multe descărcări au venit din Ucraina, a adăugat firma.

  Duminică, aplicația Starlink a ajuns pe primul loc printre aplicațiile gratuite pentru iPhone din App Store din Ucraina, a spus Sensor Tower. Aplicația a stat pe primul loc al descărcărilor aproape întreaga zi, ulterior trecând pe locul doi în spatele Air Alarm, care alertează utilizatorii cu privire la raidurile aeriene.

  Musk a trimis terminale Starlink în Ucraina după ce Mykhailo Fedorov, vicepremierul țării, i-a cerut, pe 26 februarie, să facă acest lucru. La acea vreme, invazia rusă perturba serviciile de internet ale țării.

  Musk a spus mai târziu că Starlink a fost activat în Ucraina și a promis că mai multe terminale sunt pe drum.

  Pe 1 martie, Fedorov a postat pe Twitter o fotografie care părea să arate un camion încărcat cu terminale Starlink, spunând că au ajuns în Ucraina. Săptămâna trecută, Fedorov a declarat că a sosit un alt transport de terminale Starlink.

  De la sosirea primei livrări de terminale Starlink, în urmă cu două săptămâni, aplicația Starlink a fost instalată de aproximativ 76.000 de ori pe dispozitive din Ucraina – în creștere cu 280% față de perioada anterioară de două săptămâni, potrivit Sensor Tower.

  Musk și-a exprimat sprijinul pentru Ucraina în războiul în curs.

  Într-un tweet bizar postat luni, el l-a provocat chiar pe președintele rus Vladimir Putin la luptă. „Miza este Ucraina”, a scris Musk pe Twitter în scriere chirilică și în engleză.

  redactia digitalio

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...