More

  Aplicația Starlink în topul download-urilor în Ucraina

  Descărcările aplicației SpaceX Starlink au crescut în Ucraina după ce Elon Musk a trimis în țară mai multe terminale de internet prin satelit ale companiei.

  Starlink a fost cea mai descărcată aplicație gratuită din App Store și Google Play, cu aproximativ 21.000 de descărcări în ziua de duminică, a declarat Sensor Tower, o firmă de analiză, pentru BusinessInsider. Cele mai multe descărcări au venit din Ucraina, a adăugat firma.

  Duminică, aplicația Starlink a ajuns pe primul loc printre aplicațiile gratuite pentru iPhone din App Store din Ucraina, a spus Sensor Tower. Aplicația a stat pe primul loc al descărcărilor aproape întreaga zi, ulterior trecând pe locul doi în spatele Air Alarm, care alertează utilizatorii cu privire la raidurile aeriene.

  Musk a trimis terminale Starlink în Ucraina după ce Mykhailo Fedorov, vicepremierul țării, i-a cerut, pe 26 februarie, să facă acest lucru. La acea vreme, invazia rusă perturba serviciile de internet ale țării.

  Musk a spus mai târziu că Starlink a fost activat în Ucraina și a promis că mai multe terminale sunt pe drum.

  Pe 1 martie, Fedorov a postat pe Twitter o fotografie care părea să arate un camion încărcat cu terminale Starlink, spunând că au ajuns în Ucraina. Săptămâna trecută, Fedorov a declarat că a sosit un alt transport de terminale Starlink.

  De la sosirea primei livrări de terminale Starlink, în urmă cu două săptămâni, aplicația Starlink a fost instalată de aproximativ 76.000 de ori pe dispozitive din Ucraina – în creștere cu 280% față de perioada anterioară de două săptămâni, potrivit Sensor Tower.

  Musk și-a exprimat sprijinul pentru Ucraina în războiul în curs.

  Într-un tweet bizar postat luni, el l-a provocat chiar pe președintele rus Vladimir Putin la luptă. „Miza este Ucraina”, a scris Musk pe Twitter în scriere chirilică și în engleză.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  - Visit our partner website- CLUJ IT

  You might also like...