More

  SF-ul a devenit realitate. Matsuko a dezvoltat o aplicație pentru videoconferințe holografice

  Ideea de a comunica printr-un dispozitiv care proiectează imaginea tridimensională a altcuiva nu este nouă. Am văzut asta în zeci de filme, de la Star Wars la Iron Man sau Back to the Future și Blade Runner 2049. Și totuși, în 2022 trebuie să continuăm să ne mulțumim cu imaginea bidimensională a platformelor de videoconferințe precum Zoom și Google Meet cu care ne-am obișnuit în anii de pandemie.

  Ei bine, un startup numit Matsuko ar putea face din videoconferința holografică o realitate mult mai devreme decât credem. Fondată de Matus Kirchmayer, un fost angajat Ubisoft și programator în jocuri precum FarCry 2 și Assassin’s Creed și Maria Vircikova, cercetător expert în probleme de inteligență artificială, compania a dezvoltat o aplicație care va permite utilizatorilor să țină întâlniri holografice folosind doar un smartphone și aplicația dedicată. Kirchmayer și Vircikova spun că folosind camera unui smartphone veți putea transmite imaginea dumneavoastră holografică în timp real, astfel încât să poată fi văzută de alți utilizatori pe telefon folosind Realitatea Augmentată (AR) sau imersiv folosind ochelari de realitate mixtă (cum ar fi dispozitivele Oculus sau Hololens).

  După ce au participat împreună la o conferință susținută de Eric Yuan, CEO Zoom Video Communications, antreprenorii și-au dat seama că punând în comun cunoștințele lor ar putea încerca să transforme videoconferința holografică în realitate.

  Proiectul companiei Matsuko este unul dintre finaliștii care a câștigat premiul SXSW pentru cea mai inovatoare companie, premiu care este acordată în cadrul South by Southwest.

  Odată cu schimbarea obiceiurilor de muncă din cauza pandemiei, munca de acasă ca opțiune pare să fie ceva ce este apreciat atât de angajatori cât și de angajați. Astfel, lumea este în continuare foarte atentă la toate opțiunile de videoconferință care oferă o experiență mai bogată decât cea oferită de ecranul tradițional al computerelor noastre.

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...