More

  Facebook permite temporar postările care fac apel la violență împotriva invadatorilor ruși sau care cer moartea lui Putin

  Meta va permite utilizatorilor Facebook și Instagram din unele țări să facă apel la violență împotriva rușilor și soldaților ruși în contextul invaziei Ucrainei, potrivit e-mailurilor interne văzute joi de Reuters, în ceea ce este o modificare temporară a politicii sale privind discursul instigator la ură.

  De asemenea, compania de socializare permite temporar unele postări care îndeamnă la moartea președintelui rus Vladimir Putin sau a președintelui belarus Alexander Lukașenko, potrivit e-mailurilor interne adresate moderatorilor săi de conținut, potrivit Mediafax care citează Reuters.

  “Ca urmare a invaziei rusești din Ucraina, am permis temporar forme de exprimare politică care în mod normal ar încălca regulile noastre, cum ar fi discursuri violente precum “moarte invadatorilor ruși”. În continuare nu vom permite apeluri la violență împotriva civililor ruși”, a declarat un purtător de cuvânt al Meta.

  Citând articolul Reuters, ambasada Rusiei în Statele Unite a cerut Washingtonului să oprească “activitățile extremiste” ale Meta, mai spune Mediafax.

  Modificările temporare ale politicii privind apelurile la violență la adresa soldaților ruși se aplică în Armenia, Azerbaidjan, Estonia, Georgia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Rusia, Slovacia și Ucraina, potrivit unui e-mail.

  În e-mailul trimis recent moderatorilor, Meta a evidențiat modificarea politicii sale privind instigarea la ură care se referă atât la soldații ruși, cât și la poporul rus, în contextul invaziei.

  Săptămâna trecută, Rusia a declarat că interzice Facebook în țară ca răspuns la ceea ce a spus că sunt restricții de acces la mass-media rusă pe platformă. Moscova a luat măsuri drastice împotriva companiilor de tehnologie, inclusiv Twitter, care a declarat că are restricții în țară, în timpul invaziei sale în Ucraina.

  redactia digitalio

  Stay in the Loop

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...