More

  Elrond a primit aprobarea BNR pentru achiziționarea unui emitent de monedă electronică din România

  Startup-ul românesc de blockchain și crypto Elrond Network a anunțat, luni, într-un comunicat de presă, că a primit aprobarea Băncii Naționale a României (BNR) pentru a achiziționa Capital Financial Services S.A., instituție emitentă de monedă electronică ce operează sub brandul Twispay.

  Elrond a făcut o primă mișcare strategică pentru a se impune ca o punte între finanțele tradiționale și spațiul cripto, atunci când a ieșit la bursă cu intenția de a achiziționa Twispay, instituție care poate opera în întregul SEE (Uniunea Europeană, Islanda, Liechtenstein și Norvegia), se arată în comunicat.

  De la anunțul din octombrie 2021, cele două părți au purtat discuții cu Banca Națională a României, susținute de consultanță financiară și fiscală de la Deloitte și asistență juridică de la Reff & Associates | Deloitte Legal. După mai multe runde de discuții constructive și o concluzie despre rolul important al tehnologiei blockchain în evoluția finanțelor, Banca Națională a României a decis oficial în favoarea achiziționării Twispay de către Elrond.

  „Această decizie de referință a Băncii Centrale a României deschide ușa cetățenilor UE și, în curând, tuturor de pretutindeni, să beneficieze semnificativ de fluxul de valoare cu timpi de decontare aproape instantanee, la costuri de 100 de ori mai mici, cu transparență deplină și fiabilitate mai mare.”

  Beniamin Mincu, Elrond Network


  Decizia vine într-un moment în care Parlamentul UE încearcă să limiteze utilizarea rețelelor blockchain Proof of Work, consumatoare de energie, din cauza impactului lor asupra climei. Elrond își menține statutul de „carbon-negativ” compensând mai mult CO2 decât este responsabilă rețeaua sa deja eficientă din punct de vedere energetic.

  Pe lângă dreptul de a emite monedă electronică, instituțiile de monedă electronică au și dreptul de a furniza servicii de plată în temeiul celei de-a doua Directive privind serviciile de plată (PSD2).

  Mai mult, regulamentul european propus de Comisia Europeană privind piețele de cripto-active stipulează că instituțiile de monedă electronică licențiate vor avea dreptul să emită monede stabile care pot fi oferite publicului din Uniune sau admise la tranzacționare pe o platformă de tranzacționare pentru cripto-active. Propunerea de reglementare a cripto-activelor și activităților aferente este strâns legată de politicile mai largi ale Comisiei privind tehnologia blockchain, deoarece cripto-activele (inclusiv stablecoins), ca principală aplicație a tehnologiilor blockchain, sunt indisolubil legate de promovarea tehnologiei blockchain în întreaga Europă.

  Acest lucru plasează Elrond într-o poziție strategică pentru a oferi o infrastructură durabilă pentru o cale de plată complet nouă, care este mai rapidă, mai ieftină, transparentă și deschisă oamenilor din întreaga lume. Alte cazuri de utilizare importante care vor fi explorate în cadrul de reglementare aplicabil pot include noi monede stabile, carduri de debit abilitate cripto, precum și beneficiile DeFi, NFT și alte tehnologii Web3 care vor spori încrederea și eficiența sistemelor financiare existente.

  Gabriel Zamfir

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...