More

  TikTok lansează SoundOn, o platformă care permite artiștilor să-și încarce și să-și monetizeze muzica direct în aplicație

  TikTok permite acum artiștilor individuali să încarce și să câștige bani din melodiile lor direct în aplicație.

  TikTok a prezentat SoundOn drept o „platformă all-in-one” pentru marketing și distribuție muzicală. Platforma le permite artiștilor să-și încarce muzica direct pe TikTok și să câștige redevențe atunci când creatorii TikTok folosesc muzica în propriile videoclipuri.

  Compania, deținută de gigantul chinez de internet ByteDance, a declarat că plătește creatorilor SoundOn 100% din redevențele pentru muzică în primul an și 90% după aceea, fără taxe administrative. TikTok a spus că artiștii vor fi recompensați „în funcție de cât de des este folosită muzica ta în videoclipurile TikTok”, dar nu a spus în mod specific cât va plăti pe ascultare.

  Artiștii care participă la SoundOn pot accesa fila de muzică din TikTok pentru a-și afișa muzica sub profilul lor, iar alți utilizatori vor putea să-și vadă profilul pe pagina de melodie a fiecărei piese.

  În plus, SoundOn permite artiștilor să-și distribuie muzica către Resso (aplicația de streaming de muzică a lui ByteDance) și pe platformele de streaming terțe, inclusiv Spotify, Apple Music, Deezer, Joox și Pandora. Participanții pot vizualiza lista de platforme disponibile și pot alege pentru ce servicii ar dori să-și distribuie muzica. SoundOn oferă, de asemenea, informații despre public și asistență pentru dezvoltare și asistență din partea unei echipe interne la TikTok, precum și asistență promoțională prin marketingul creatorilor pe platforma TikTok.

  „Noii artiști și creatori muzicali sunt o comunitate vibrantă în cadrul TikTok, iar SoundOn este conceput să-i sprijine pe măsură ce fac primii pași în cariera lor”, a declarat Ole Obermann, director global de muzică la TikTok, într-un comunicat. „Suntem incredibil de încântați de modul în care acest lucru va scoate la suprafață și va propulsa noi talente și de modul în care SoundOn va contribui la o industrie muzicală globală din ce în ce mai diversificată și în creștere.

  TikTok a spus că, după o perioadă de testare beta, SoundOn este acum lansat complet în S.U.A., Regatul Unit, Brazilia și Indonezia. A citat creatori precum Muni Long, Games We Play (GWP), Abby Roberts și Chloe Adams, printre primii care s-au înscris la SoundOn.

  Artiștii se pot înregistra pentru SoundOn prin intermediul acestui link.

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...