More

  Joe Biden a semnat ordinul executiv privind criptomonedele

  Președintele SUA Joe Biden a semnat miercuri un ordin executiv prin care instruiește agențiile guvernului federal să studieze posibilele riscuri prezentate de explozia de popularitate a criptomonedelor și să ia în considerare crearea unei monede digitale din SUA.

  Emiterea acestui ordin era anunțată de Digitalio încă de ieri.

  Ordinul executiv îndeamnă autoritățile federale de reglementare să analizeze riscurile pe care piațăa cripto, estimată la aproximativ 1,75 trilioane de dolari, le prezintă consumatorilor, investitorilor și economiei în general. Agențiile federale vor avea la dispoziție câteva luni pentru a pregăti un raport cu constatările lor, care ar urma să stea apoi la baza unor noi măsuri de reglementare luate de Casa Albă.

  „Trebuie să luăm măsuri puternice pentru a reduce riscurile pe care le-ar putea prezenta activele digitale pentru consumatori, investitori și protecția afacerilor”,

  Ordinul executiv semnat astăzi de Președintele SUA Joe Biden

  Totodată, Casa Albă va monitoriza impactul criptomonedelor asupra stabilității financiare, securității naționale și schimbarea climei, se menționează în ordin.

  Digitalio vă enumeră principalele puncte atinse de noul ordin executiv:

  Protecția consumatorilor, investitorilor și afacerilor americane

  Departamentul de Trezorerie al SUA și alte agenții guvernamentale ar urma să evalueze și să dezvolte recomandări de politici pentru a aborda implicațiile sectorului în creștere a activelor digitale și schimbările de pe piețele financiare pentru consumatori, investitori, întreprinderi și creșterea economică echitabilă. Ordinul încurajează, de asemenea, autoritățile de reglementare să asigure o supraveghere și o protecție suficientă împotriva oricăror riscuri financiare sistemice prezentate de activele digitale.

  Protecția stabilității financiare din SUA și la nivel mondial și atenuarea riscurilor sistemice

  Consiliul de Supraveghere a Stabilității Financiare este însărcinat să identifice și să atenueze riscurile financiare la nivelul întregii economii prezentate de activele digitale și pentru a dezvolta recomandări de politică adecvate pentru a aborda orice lacune de reglementare.

  Reducerea risurilor financiare ilicite și de securitate națională

  Riscurile reprezentate de utilizarea ilicită a activelor digitale vor fi prevenite prin direcționarea unei acțiuni coordonate fără precedent în toate agențiile relevante ale guvernului SUA. De asemenea, ordinul îndrumă agențiile să lucreze cu aliații și partenerii SUA pentru a se asigura că cadrele, capacitățile și parteneriatele internaționale sunt aliniate și răspund la riscuri.

  Promovarea leadership-ului SUA în tehnologie și competitivitate economică pentru a consolida poziția SUA în sistemul financiar global

  Departamentul de Comerț al SUA va lucra pentru a stabili un cadru care să stimuleze competitivitatea și poziția de lider a SUA în domeniul tehnologiilor activelor digitale și valorificarea acestora. Acest cadru va servi drept fundație pentru agenții și va integra acest lucru ca prioritate în politica, cercetarea și dezvoltarea și abordările operaționale ale activelor digitale.

  Promovarea accesului echitabil la servicii financiare sigure și accesibile

  Afirmarea nevoii de servicii financiare sigureși accesibile ca interes național al S.U.A., care trebuie să informeze abordarea față de inovarea activelor digitale, inclusiv riscul de impact disparat. Secretarul Trezoreriei SUA, colaborând cu toate agențiile relevante, va elabora un raport privind viitorul sistemelor monetare și de plată, care să includă implicațiile pentru creșterea economică, creșterea și incluziunea financiară, securitatea națională și măsura în care inovația tehnologică poate influența acest lucru în viitor.

  Explorarea posibilităților de creare a unei monede digitale a Băncii Centrale a SUA

  Ordinul îndrumă Guvernul SUA să evalueze infrastructura tehnologică și nevoile pentru devoltarea unei monede digitale a Băncii Centrale a SUA (U.S. Central Bank Digital Currency – CBDC) într-un mod care să protejeze interesele americanilor. Ordinul încurajează, de asemenea, Rezerva Federală să își continue eforturile de cercetare, dezvoltare și evaluare pentru o CBDC , inclusiv dezvoltarea unui plan pentru acțiunea mai amplă a Guvernului SUA în sprijinul activității lor. Acest efort acordă prioritate participării SUA la experimentarea în mai multe țări și asigură leadership-ul SUA la nivel internațional pentru a promova dezvoltarea CBDC care este în concordanță cu prioritățile și valorile democratice ale SUA.

  Context

  Activele digitale, inclusiv criptomonede, au înregistrat o creștere explozivă în ultimii ani, depășind o capitalizare de piață de 3 trilioane de dolari în noiembrie anul trecut și în creștere față de 14 miliarde de dolari cu doar cinci ani înainte. Sondajele sugerează că aproximativ 16% dintre americanii adulți – aproximativ 40 de milioane de oameni – au investit, au tranzacționat sau au folosit criptomonede. Peste 100 de țări explorează sau pilotează monedele digitale ale Băncii Centrale (CBDC), o formă digitală a monedei suverane a unei țări.

  redactia digitalio

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...