More

  AP: Joe Biden ar urma să semneze un ordin executiv referitor la criptomonede

  Președintele SUA, Joe Biden, ar urma să semneze în această săptămână un ordin executiv privind criptomonedele. Actul ar reprezenta primul pas către reglementarea modului în care sunt tranzacționate monedele digitale.

  Mișcarea vine în contextul în care ce oficialii americani au exprimat îngrijorări cu privire la utilizarea de către Rusia a criptomonedelor, pentru a evita impactul sancțiunilor impuse ca răspuns la invazia din Ucraina. Sancțiunile au dus rubla la minimuri istorice și au închis bursa din Rusia.

  Sursele Associated Press au menționat că ordinul executiv care ar urma să fie semnat în această săptămână se afla în lucru dinaintea declanșării conflictului din Ucraina.

  Se așteaptă ca ordinul să descrie ce trebuie să facă agențiile guvernamentale americane, inclusiv Trezoreria SUA, pentru a dezvolta politici și reglementări privind monedele digitale. Documentul ar urma să includă o solicitare pentru Departamentul de Stat pentru a se asigura că legile americane privind criptomonedele sunt aliniate cu cele ale aliaților SUA. De asmenea, Consiliul de Supraveghere a Stabilității Financiare, instituție care monitorizează stabilitatea sistemului financiar al SUA, ar urma să să studieze preocupările legate de finanțarea ilegală ascunsă prin tranzacții de criptomonede.

  În plus, ordinul va explora posibilitatea creării unei noi monede digitale sub marca băncii centrale americane. Rezerva Federală a publicat o lucrare pe această temă în ianuarie, care explorează riscurile și beneficiile unei monedei digitale susținute de SUA.

  Deși oficialii americani au minimalizat importanța criptomonedelor pentru capacitatea Rusiei de a se sustrage de la sancțiuni, aceasta rămâne o preocupare.

  „Vom continua să urmărim modul în care funcționează sancțiunile și vom evalua dacă există sau nu scurgeri de lichidități și avem posibilitatea să le soluționăm. Aud adesea menționată criptomoneda în acest context și acesta este un canal care trebuie urmărit”, a spus secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, săptămâna trecută.

  Un înalt oficial al administrației americane, care a vorbit sub rezerva anonimatului, a declarat că echipa de securitate națională a președintelui a întreprins acțiuni de identificare a metodelor de utilizare și creare de companii-paravan și instituții financiare alternative pe care Moscova ar putea încerca să le angajeze pentru a evita sancțiunile.

  Spațiul cripto este unul dintre numeroasele spații pe care administrația Biden încearcă să le consolideze, încercând să se asigure că sancțiunile împotriva Rusiei au un impact maxim. De asemenea, se așteaptă ca în zilele și săptămânile următoare să fie dezvăluite controale suplimentare la export și noi obiective de sancțiuni pentru a contracara eforturile ruse de evaziune a sancțiunilor, a spus oficialul.

  Luni, oficialii americani a emis o alertă prin care sfătuiau instituțiile financiare să fie „vigilente” împotriva oricăror eforturi de sustragere a sancțiunilor în legătură cu războiul Rusiei din Ucraina.

  redactia digitalio

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...