More

  Coinbase blochează 25.000 portofele crypto ale unor utilizatori ruși

  Coinbase susține că a blocat peste 25.000 de adrese de portofel digital ale persoanelor sau entităților rusești, care ar fi implicate în activități ilicite, notează Fortune

  Potrivit start-upcafe.ro, adresele blocate reprezintă aproape 0,2% din cei 11,4 milioane de utilizatori ai Coinbase care efectuează tranzacții lunare prin platforma de tranzacționare crypto, pe baza datelor din 2021, citate de Bloomberg

  Într-o postare publicată luni pe blogul companiei, Paul Grewal, CLO (Chief Legal Officer) Coinbase, spune că platforma a comunicat autorităților americane adresele a 25.000 de portofel digital pentru a ajuta Guvernul american în aplicarea sancțiunilor care includ interzicerea tranzacțiilor financiare de către un număr de companii rusești și cetățeni ruși.

  În urma invaziei rusești în Ucraina, o avalanșă de utilizatori atât în ​​Ucraina, cât și în Rusia a trecut la utilizarea cripto, potrivit Bloomberg. Unii cetățeni ruși și-au mutat banii în criptomonede pentru a-i proteja împotriva scăderii valorii rublei, în timp ce ucrainenii au făcut acest lucru după ce guvernul lor a declarat legea marțială și a suspendat tranzacțiile cu monedă electronică, inclusiv Venmo și PayPal.

  Cel puțin public, platformele de tranzacționare de criptomonede rezistă presiunii, atât din partea guvernului Ucrainei, cât și a politicienilor americani și europeni de a interzice utilizatorii ruși pe platformele lor.

  Un purtător de cuvânt al Binance, cea mai mare platformă criptomonede din lume, a declarat pentru CNBC că înghețarea unilaterală a conturilor utilizatorilor ruși „ar înfrunta motivul pentru care cripto există”.

  Brian Armstrong, CEO-ul Coinbase, a mai spus într-o serie de tweet-uri săptămâna trecută că compania nu va bloca preventiv utilizatorii ruși, parțial pentru că cripto-ul este folosit ca un colac de salvare pe măsură ce rubla rusă se prăbușește.

  „Credem că toată lumea merită acces la serviciile financiare de bază, dacă legea nu spune altfel”, a scris el într-un tweet săptămâna trecută.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  - Visit our partner website- CLUJ IT

  You might also like...