More

  Coinbase blochează 25.000 portofele crypto ale unor utilizatori ruși

  Coinbase susține că a blocat peste 25.000 de adrese de portofel digital ale persoanelor sau entităților rusești, care ar fi implicate în activități ilicite, notează Fortune

  Potrivit start-upcafe.ro, adresele blocate reprezintă aproape 0,2% din cei 11,4 milioane de utilizatori ai Coinbase care efectuează tranzacții lunare prin platforma de tranzacționare crypto, pe baza datelor din 2021, citate de Bloomberg

  Într-o postare publicată luni pe blogul companiei, Paul Grewal, CLO (Chief Legal Officer) Coinbase, spune că platforma a comunicat autorităților americane adresele a 25.000 de portofel digital pentru a ajuta Guvernul american în aplicarea sancțiunilor care includ interzicerea tranzacțiilor financiare de către un număr de companii rusești și cetățeni ruși.

  În urma invaziei rusești în Ucraina, o avalanșă de utilizatori atât în ​​Ucraina, cât și în Rusia a trecut la utilizarea cripto, potrivit Bloomberg. Unii cetățeni ruși și-au mutat banii în criptomonede pentru a-i proteja împotriva scăderii valorii rublei, în timp ce ucrainenii au făcut acest lucru după ce guvernul lor a declarat legea marțială și a suspendat tranzacțiile cu monedă electronică, inclusiv Venmo și PayPal.

  Cel puțin public, platformele de tranzacționare de criptomonede rezistă presiunii, atât din partea guvernului Ucrainei, cât și a politicienilor americani și europeni de a interzice utilizatorii ruși pe platformele lor.

  Un purtător de cuvânt al Binance, cea mai mare platformă criptomonede din lume, a declarat pentru CNBC că înghețarea unilaterală a conturilor utilizatorilor ruși „ar înfrunta motivul pentru care cripto există”.

  Brian Armstrong, CEO-ul Coinbase, a mai spus într-o serie de tweet-uri săptămâna trecută că compania nu va bloca preventiv utilizatorii ruși, parțial pentru că cripto-ul este folosit ca un colac de salvare pe măsură ce rubla rusă se prăbușește.

  „Credem că toată lumea merită acces la serviciile financiare de bază, dacă legea nu spune altfel”, a scris el într-un tweet săptămâna trecută.

  Gabriel Zamfir

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...