More

  TikTok își suspendă unele servicii în Rusia

  TikTok a anunțat duminică suspendarea live-streamingului și restricționarea încărcării de noi videoclipuri pentru utilizatorii din Rusia. Anunțul vine după ce Rusia a modificat legislația privind „răspândirea de știri false”.

  ”Nu avem de ales decât să suspendăm livestreamingul și noul conținut pentru serviciul nostru video în timp ce analizăm implicațiile de siguranță ale acestei legi”, a scris compania pe Twitter.

  „Cea mai mare prioritate a noastră este siguranța angajaților noștri și a utilizatorilor noștri și, în lumina noii legi a „știrilor false” a Rusiei, nu avem de ales decât să suspendăm transmisia în direct și conținut nou pentru serviciul nostru video din Rusia, în timp ce analizăm implicațiile privind siguranța ale aceastei legi”

  TikTok, care este deținut de compania chineză ByteDance, a declarat că ia măsuri pentru adaptarea la noua lege a Rusiei privind „știrile false”. Legea vizează instituțiile media care nu respectă linia Kremlinului cu privire la invazia Ucrainei.

  TikTok, pe urmele Facebook, Twitter și YouTube

  Săptămâna trecută, TikTok s-a alăturat Meta, Twitter și YouTube pentru a interzice mass-media rusă susținută de stat în Uniunea Europeană și a etichetat canalele mass-media susținute de stat în restul lumii.

  Platformele social media au fost prinse în mijlocul războiului informațional despre invazie. În timp ce liderii ucraineni și oficiali americani și europeni le solitică acestora întreruperea serviciilor în Rusia, Kremlinul presează companiile să le cenzureze conținutul.

  Potrivit New York Times, milioane de oameni au distribuit pe TikTok actualizări live și clipuri video ale luptei din Ucraina. Compania a avut de-a face cu un val de videoclipuri, dintre care unele pretind că arată acțiunea pe teren. Dar multe dintre acestea nu sunt verificate. Acest lucru a condus la îngrijorarea că TikTok răspândește informații greșite despre invazie.

  Potrivit unei recenzii a The New York Times, videoclipurile cu hashtag-ul #Ukrainewar au strâns aproape 500 de milioane de vizualizări pe TikTok. Unele dintre cele mai populare videoclipuri adunând aproape un milion de aprecieri.

  De asemenea, hashtag-ul #Ukrainewar de pe Instagram a avut 125.000 de postări, iar cele mai populare videoclipuri au fost vizionate de zeci de mii de ori.

  TikTok a declarat săptămâna trecută că a dedicat mai multe resurse monitorizării conținutului înșelător despre război.

  Dezactivarea transmisiei live și a încărcărilor de videclipuri noi din Rusia este dificilă, deoarece poate împiedica rușii obișnuiți să difuzeze informații independente.

  Unii jurnaliști ruși și experți în cenzură au avertizat că ar exista consecințe negative dacă platformele tehnologice ar fi blocate în Rusia.

  Gabriel Zamfir

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...