More

  Netflix îşi suspendă serviciul în Rusia pentru a protesta faţă de invadarea Ucrainei 

  Platforma americană de streaming Netflix şi-a suspendat serviciul în Rusia, au raportat duminică mai multe publicații americane, în semn de protest faţă de invazia rusă a Ucrainei, transmite AFP, citată de Agerpres.

  Platforma de streaming şi-a întrerupt deja, la începutul săptămânii trecute, achiziţiile în Rusia, precum şi producţiile sale de programe originale.

  “Ţinând cont de circumstanţele de pe teren, am decis să ne suspendăm serviciul în Rusia”, a declarat un purtător de cuvânt pentru site-ului revistei americane Variety.

  Netflix nu a răspuns deocamdată solicitărilor de poziție din partea AFP.

  Cu 221,8 milioane de abonaţi plătitori la sfârşitul anului 2021, platforma de streaming Netflix este un jucător minor în Rusia, unde are mai puţin de un milion de abonaţi, potrivit Wall Street Journal.

  Grupul nu publică date numai despre piaţa rusă şi nu a răspuns unei solicitări a AFP privind numărul său de abonaţi în Rusia.

  Netflix se alătură numeroaselor companii străine care şi-au anunţat suspendarea activităţilor sau retragerea lor totală din Rusia după lansarea ofensivei ruse în Ucraina.

  În urmă cu o săptămână, Netflix a informat că nu va respecta noua lege a audiovizualului din Rusia, care o obligă să includă aproape 20 de canale publice pentru a putea opera în această ţară.

  Legislaţia, a cărei intrare în vigoare era prevăzută pentru 1 martie, obligă Netflix şi alte servicii audiovizuale să emită conţinuturi ale unor medii afiliate Kremlinului precum Perviy Kanal (Canal 1), canalul de divertisment NTV, sau Postul Bisericii Ortodoxe.

  Gabriel Zamfir

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...