More

  Twitter blochează peste 100 de conturi care diseminau temele de propagandă ale lui Putin

  Twitter a interzis peste 100 de conturi care foloseau hashtag-ul #IStandWithPutin (trad. nr. SuntAlăturiDePutin), încălcând „politica de manipulare și spam” a platformei de socializare, a raportat NBC.

  Potrivit NBC, Twitter a eliminat conturile pentru participarea la „comportament coordonat neautentic”, după ce câteva dintre tweet-uri au devenit virale, în ciuda faptului că provin din conturi cu relativ puțini urmăritori și cu puține fotografii de profil.

  Tweeturile au fost identificate pentru prima dată de Owen Jones, profesor asistent de studii dedicate Orientului Mijlociu și științelor umaniste digitale la Universitatea Hamad Bin Khalifa din Qatar. Acesta a declarat pentru NBC că a observat „o mulțime de conturi care demonstrează activitate neautentică și astroturfing (n.r. tehnică de propagandă care urmărește crearea impresiei aparente a unui comportament spontan în sprijinul unei idei sau persoane)”.

  Interdicția Twitter face parte dintr-un efort mai amplu al companiilor de tehnologie de a opri răspândirea dezinformării în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

  Săptămâna trecută, Twitter a început să adauge etichete de avertizare la tweet-urile cu conținut de la canalele media rusești finanțate de stat, în timp ce platforme precum Facebook și YouTube au retras toate reclamele din țară și au blocat reclamele rusești la nivel global.

  „Din cauza dificultăților de a opera în Rusia în acest moment, reclamele care vizează oamenii din Rusia vor fi întrerupte, iar agenții de publicitate din Rusia nu vor mai putea crea sau difuza anunțuri nicăieriîn lume, inclusiv în Rusia”, a spus Facebook vineri.

  Tot vineri, serviciul de control al mass-media din Rusia, Roskomnadzor, a blocat Twitter și Youtube, după ce autoritățile ruse au acuzat platformele de discriminare față de mass-media rusească.

  Gabriel Zamfir

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  Te-ar putea interesa și...