More

  Huawei ar fi sprijinit Rusia în stabilizarea rețelei de Internet

  Potrivit publicației britanice DailyMail, gigantul telecom chinez Huawei ar fi sprijinit eforturile lui Vladimir Putin de a stabiliza rețeaua de internet a Rusiei, după ce a fost atacată de grupuri de hackeri de pe tot globul, de la începutul invaziei rusești asupra Ucrainei.

  Site-urile web ale guvernului și mass-media ruse s-au confruntat cu perturbări repetate din cauza atacurilor cibernetice de la invazia Rusiei asupra Ucrainei.

  Săptămâna trecută, mai multe site-uri media rusești au fost sparte de un grup care pretindea că aparțin rețelei de hackeri Anonymous și au înlocuit paginile cu o „piatră funerară” în onoarea morților din război.

  Se spune că Huawei, care are cinci centre de cercetare în Rusia „s-a grăbit să sară în ajutorul Rusiei” pentru a-și susține rețeaua de internet în fața atacurilor.

  DailyMail citează un raport, care a apărut pe un site de știri chinez, dar a fost șters ulterior, potrivit căruia Huawei își va folosi centrele de cercetare pentru a pregăti „50.000 de experți tehnici în Rusia”.

  Potrivit DailyMail, Huawei nu a comentat informațiile publicate.

  Gabriel Zamfir

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...