More

  Rusia a blocat Facebook, Twitter și Youtube

  Accesul rușilor la Facebook, Twitter și Youtube a fost blocat vineri seara, după ce autoritățile ruse au acuzat platformele de discriminare față de mass-media rusească.

  Serviciul de control al mass-media din Rusia, Roskomnadzor, a anunțat, vineri, pe contul de Telegram al instituției, că „din luna octombrie 2020 au fost înregistrate 26 de cazuri de «discriminare față de mass-media și resursele informaționale rusești de către Facebook», în special,  față de postul TV Zvezda, portalurile de știri RIA Novosti, Sputnik, Russia Today și altele”.

  Facebook și Instagram au scos Russia Today (RT) și Sputnik de pe platformele lor în Uniunea Europeană, săptămâna aceasta și au făcut același lucru în Marea Britanie vineri, care a atras un răspuns imediat din partea autorității de reglementare a comunicațiilor din Rusia. Săptămâna trecută, autoritatea de reglementare rusă a anunțat o blocare „parțială” a Facebook, susținând că rețeaua de socializare a încălcat „drepturile și libertățile cetățenilor ruși”.

  Nick Clegg, președintele pentru afaceri globale al companiei-mamă a Facebook, Meta, a declarat că blocarea platformei ar tăia „milioane de ruși obișnuiți” de la informații fiabile, îi va priva de comunicarea cu prietenii și familia și va însemna că aceștia vor fi „reduși la tăcere să nu vorbească”. El a spus: „Vom continua să facem tot ce ne stă în putință pentru a ne restabili serviciile, astfel încât acestea să rămână disponibile oamenilor pentru a se exprima în siguranță și a se organiza pentru acțiune”.

  Potrivit Interfax, Twitter a fost de asemenea blocat în Rusia. Pe site-ul Autorităţii de reglementare a apărut un mesaj că accesul la Twitter a fost limitat pe baza unei decizii a Parchetului General din 24 februarie – ziua în care Rusia şi-a lansat invazia.

  Începând de aseară, a fost blocat și YouTube de către autoritățile din Rusia.

  Rușii mai pot accesa cele 3 platforme doar cu ajutorul unui VPN.

  Gabriel Zamfir

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...