More

  CEO-ul Coinbase: Criptomonedele sunt un colac de salvare pentru rușii obișnuiți

  CEO-ul Coinbase, Brian Armstrong, crede că unii ruși folosesc criptomonede ca o modalitate de a rezista provocărilor financiare, după ce rubla s-a prăbușit.

  În același timp, Armstrong a declarat că nu vede un risc ca oligarhii ruși să folosească active digitale pentru a ocoli sancțiunile occidentale.

  „Unii ruși obișnuiți folosesc cripto drept colac de salvare acum, când moneda lor s-a prăbușit. Mulți dintre ei probabil se opun la ceea ce face țara lor, iar o interdicție i-ar AFECTA și pe ei”

  Brian Armstrong, CEO Coinbase

  Armstrong a spus că Coinbase nu va bloca în mod preventiv toți rușii să acceseze platforma sa. Dar dacă autoritățile americane decid să impună o interdicție, platforma se va conforma, deoarece este o afacere reglementată de servicii financiare și vor fi obligați să facă acest lucru, a adăugat el.

  „Credem că toată lumea merită acces la serviciile financiare de bază, dacă legea nu prevede altfel”

  Brian Armstrong, CEO Coinbase

  Rubla rusă a scăzut cu 30%, după ce SUA și aliații săi au introdus sancțiuni împotriva Rusiei din cauza invaziei sale în Ucraina.

  Dar tranzacțiile care implică rubla și criptomonede nu a crescut de când Rusia a atacat, conform cifrelor Chainalysis. De fapt, volumul a scăzut de la 70,7 milioane de dolari joi săptămâna trecută la 34,1 milioane de dolari joia aceasta, arată datele.

  Armstrong a minimizat ideea că rușii bogați folosesc cripto pentru a evita sancțiunile.

  „nu credem că există un risc mare ca oligarhii ruși să folosească cripto pentru a evita sancțiunile. Deoarece este un registru deschis, încercarea de a strecura o mulțime de bani prin cripto ar fi mai ușor de urmărit decât folosirea de numerar în dolari americani, artă, aur sau alte active”

  Brian Armstrong, CEO Coinbase

  Blockchain-urile vizibile public permit oricui să urmărească mișcarea criptomonedelor, precumbitcoin și ethereum. Orice tranzacție semnificativă ar fi observată, făcând-o mai ușor de urmărit decât active precum numerarul sau aurul.

  Armstrong a spus că Coinbase va continua să lucreze cu autoritățile și va lua orice măsuri suplimentare necesare în privința sancțiunilor.

  Platforma Binance deja blochează accesul deținătorilor de conturi ruși vizați de sancțiuni internaționale. Totuși, nu îi va împiedica pe toți rușii să acceseze platforma sa, a declarat miercuri CEO-ul Changpeng Zhao.

  Gabriel Zamfir

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...