More

  Cât pierde Facebook după ce a fost interzis în Rusia

  Rusia a blocat accesul la Facebook, acuzând cea mai mare rețea socială din lume că a cenzurat pe nedrept instituțiile media din țară. Interdicția cauzează pierderi zilnice de milioane de dolari pentru compania-mamă a Facebook, Meta.

  Cât, mai exact? Facebook are aproximativ 66 de milioane de utilizatori în Rusia, potrivit Statista, o firmă de analiză datelor. Potrivit Forbes, aplicația a câștigat 19,68 $ per utilizator în Europa anul trecut, potrivit celui mai recent raport anual al companiei. Adică, va pierde aproximativ 3,6 milioane de dolari pe zi – sau 1,3 miliarde de dolari pe an – din cauza blocajului din Rusia. Totuși, suma reprezintă puțin mai mult de 1% din veniturile totale ale Meta care a câștigat 117,9 miliarde de dolari în 2021.

  Facebook și alte rețele de socializare s-au aflat într-un impas cu Rusia, deoarece platformele au încercat să reprime dezinformarea pe fondul invaziei Ucrainei. Rusia restricționase deja accesul la Facebook după ce platforma a pus etichete de verificare pe unele postări ale organizațiilor media afiliate statului și apoi a interzis unele conturi, printre care Sputnik și RT.

  Nick Clegg, președintele Meta pentru afaceri globale, a declarat că Facebook a zădărnicit o campanie de dezinformare condusă de Rusia împotriva Ucrainei și o încercare separată a hackerilor de a viza conturile Facebook ale ucraineanilor de mare profil.

  După interzicerea Facebook în Rusia, Clegg a postat pe Twitter:

  „Curând, milioane de ruși obișnuiți vor fi privați de informații de încredere, de căi de conectare cu familiile și prietenii și vor fi reduși la tăcere. Vom continua să facem tot ce putem pentru a reporni serviciile, în așa fel încât să fim la dispoziția celor care doresc să se exprime liber și să se organizeze pentru a acționa”

  Gabriel Zamfir

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...